درج شده توسط: روابط عمومی

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) خبر داد:

آغاز به کار قرارگاه دانشگاهی تحقق شعار سال در دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره)

13 Apr 2025

کد خبر : 23001219

تعداد بازدید : 1310

دکتر سید علی قاسم زاده، رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) از آغاز به کار قرارگاه دانشگاهی تحقق شعار سال خبر داد.

دکتر قاسم زاده، در نخستین جلسه شورای فرهنگی دانشگاه در سال 1404 از آغاز به کار قرارگاه دانشگاهی تحقق شعار سال خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) این دانشگاه می‌تواند نقش مهمی در تحقق شعار سال جدید و رشد سرمایه گذاری برای تولید در کشور ایفا کند.

رئیس دانشگاه بیان داشت: این قرارگاه در راستای برنامه‌ریزی راهکارهای علمی تحقق شعار سال 1404؛ سرمایه گذاری برای تولید، همچون برگزاری همایش ها و نشست های علمی آسیب شناسی بازار کسب و کار و تولید و نقش دانشگاهیان به ویژه شرکت های دانش بنیان در افزایش تولید و جذب سرمایه مردمی، یافتن راه‌های رشد سرمایه‌گذاری، افزایش مهارت، رفع گره های اقتصادی و تقویت قدرت خرید اقشار مختلف جامعه، فعالیت خود را از هفته آینده آغاز خواهد کرد.

وی افزود: دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در قزوین به عنوان یک دانشگاه جامع و بین‌المللی، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های منحصربه‌فردی برای تحقق شعار سال 1404، یعنی “سرمایه گذاری برای تولید” دارد. این دانشگاه می‌تواند از طریق محورهای کاربردی چون تحقیقات کاربردی و توسعه فناوری، تمرکز بر نیازهای بومی و منطقه‌ای  با توجه به موقعیت جغرافیایی و صنعتی استان قزوین، تحقیقات خود را بر رفع نیازهای صنایع و بخش‌های تولیدی استان متمرکز کند.

دکتر قاسم زاده گفت: ایجاد مراکز تحقیق و توسعه مشترک و همکاری با صنایع استان در قالب ایجاد مراکز تحقیق و توسعه مشترک می‌تواند به انتقال دانش و فناوری از دانشگاه به صنعت و حل مشکلات و چالش‌های تولید کمک کند.

وی افزود: حمایت از پایان‌نامه‌ها و پروژه‌های دانشجویی مرتبط و همچنین هدایت پایان‌نامه‌ها و پروژه‌های دانشجویی به سمت موضوعات مرتبط با تولید و سرمایه‌گذاری می‌تواند به تولید دانش و فناوری‌های مورد نیاز صنایع کمک کند.

دکتر قاسم زاده با اشاره به اهمیت آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص، بازنگری و به‌روزرسانی برنامه‌های درسی اظهار داشت: برنامه‌های درسی دانشگاه باید با نیازهای روز بازار کار و فناوری‌های جدید سازگار شوند تا فارغ‌التحصیلان با مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار آماده شوند.

رئیس دانشگاه بیان داشت: توسعه دوره‌های کارآموزی و فرصت‌های شغلی، افزایش دوره‌های کارآموزی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای دانشجویان در صنایع مختلف، می‌تواند به کسب تجربه عملی و آمادگی برای ورود به بازار کار کمک کند. همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی و مهارتی و برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت و تخصصی برای ارتقای مهارت‌های نیروی کار موجود در صنایع، می‌تواند به افزایش بهره‌وری و کیفیت تولید کمک کند.

وی با بیان نقش کارآفرینی و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان  و حمایت از ایجاد و توسعه استارت‌آپ‌ها اظهار داشت: دانشگاه می‌تواند با ایجاد مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها، از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان کارآفرین حمایت کرده و به تجاری‌سازی ایده‌های نوآورانه کمک کند. توسعه فرهنگ کارآفرینی، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی در زمینه کارآفرینی و مدیریت کسب و کار می‌تواند در این زمینه به ترویج فرهنگ کارآفرینی در بین دانشجویان و فارغ‌التحصیلان کمک کند.

دکتر قاسم زاده با اشاره به اهمیت ایجاد ارتباط بین سرمایه‌گذاران و کارآفرینان گفت: دانشگاه می‌تواند با ایجاد شبکه‌ای از سرمایه‌گذاران و کارآفرینان، به جذب سرمایه برای استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کند.

وی همچنین افزود: تقویت همکاری بین‌المللی و دیپلماسی علمی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی موثر بوده و  با توجه به وجهه بین‌المللی دانشگاه، می‌تواند از طریق همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی خارجی، سرمایه‌گذاری خارجی را به سمت صنایع و بخش‌های تولیدی استان جذب کند.

دکتر قاسم زاده با بیان اهمیت انتقال فناوری‌های جدیدبیان داشت:همکاری با دانشگاه‌ها و شرکت‌های خارجی می‌تواند به انتقال فناوری‌های جدید و به‌روز به صنایع داخلی کمک کند.

رئیس دانشگاه همچنین به تبادل دانشجو و استاد اشاره کرده و گفت:تبادل دانشجو و استاد با دانشگاه‌های خارجی می‌تواند به ارتقای سطح علمی و تخصصی دانشگاه و آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی و روش‌های کسب و کار نو منجر شود و از طریق دیپلماسی علمی برای معرفی آخرین محصولات صنعتی کشاورزی صنایع دستی و غیر و حتی جذب گردشگر علمی نیز اقدام کرد.

دکتر قاسم زاده اظهار داشت: تشکیل تیم‌ها یا هسته‌های علمی استادی و دانشجویی می‌تواند زمینه جذب سرمایه و راهکاری برای افزایش درآمدهای ملی باشد، همچنین تنوع بخشی به راه‌های کسب و کار جدید بین خانواده‌ها و ایجاد شبکه‌های تعاونی جدید با رویکرد نیاز محوری در جامعه از دیگر اقدامات ممکن در این راستا است.

وی با بیان اهمیت فرهنگ سازی برای مشارکت مردمی با همکاری رسانه‌ها گفت:  دانشگاه می‌تواند بسترهای مشارکت مردمی در طرح‌های تولیدی را با ایجاد بسترهای مشارکت مردمی در طرح‌های تولیدی با همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد و تشکل‌های مردمی فراهم کند و همچنین استفاده از ظرفیت دانشی استادی و دانشجویی در مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه با برگزاری نشست‌ها و جلسات علمی و کارشناسی برای انتقال دانش جدید به بدنه جامعه می تواند به تحقق این مهم کمک کند.

وی در پایان افزود: ارائه آموزش‌های مهارتی به عموم مردم با برگزاری دوره‌های آموزشی مهارتی می‌تواند به افزایش مهارت‌های نیروی کار و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید کمک کند. همچنین ترویج فرهنگ مصرف کالای داخلی با برگزاری برنامه‌های ترویجی در دانشگاه، می‌تواند فرهنگ مصرف کالای داخلی را در بین مردم ترویج کند.

افزودن نظرات