شیوه نامه‌ی تشویق پدیدآورندگان  فعالیتهای پژوهشی

فرآیند: اعتبار پژوهشی
واحد اداری : مدیریت امور پژوهشی 

مسؤول پاسخگویی

میترا مهندس  پور 
کارشناس پژوهشی - شماره تماس:02833901437
دانلود  نسخه PDF
ورود به سامانه گلستان
سابقه اجرا: 
تاریخ تصویب اولین نسخه:1393/11/25
تاریخ تصویب آخرین نسخه (بازنگری):1402/04/28

ذینفعان: اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی 

مرجع تصویب : هیات امناء

سؤالات متداول

مقدمه
به منظور تشویق اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه به انجام فعالیت های پژوهشی مؤثر و با کیفیت و با هدف پشتیبانی از تحقیق و پژوهش و همچنین در جهت ارتقای جایگاه ملی و بین المللی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، شیوه‌نامه‌ی حاضر، به شرح زیر، تدوین و اجرا می شود.

ماده­ ی 1) تعاریف
1-1) دانشگاه: منظور دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) است.
2-1) امتیاز: منظور امتیازی است که کمیته منتخب بر اساس «شیوه نامه امتیازدهی به فعالیت های پژوهشی مورد استفاده در امور پژوهشی دانشگاه» به یک فعالیت پژوهشی اختصاص می دهد.
3-1) متقاضی/پدیدآورنده: پژوهشگری که در تولید فعالیت پژوهشی نقش داشته و نامش بر روی آن درج شده و متقاضی دریافت مبلغ تشویقی است.
4-1) نشانی: وابستگی سازمانی یا نشانی پستی پدیدآورنده که بر روی فعالیت پژوهشی درج شده است.

ماده ­ی 2) پدیدآورندگان مشمول
1-2) اعضای هیأت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) اعم از رسمی، پیمانی، طرح سربازی
2-2) دانشجویان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) اعم از مشغول به تحصیل یا دانش آموخته

ماده ­ی 3) فعالیت های پژوهشی مشمول
1-3) فعالیت های پژوهشی مشمول شیوه نامه تشویق عبارتند از:

  • مقاله های علمی - پژوهشی منتشر شده در نشریات معتبر داخلی و خارجی

  • مقاله های علمی - مروری منتشر شده در نشریات معتبر داخلی و خارجی معتبر

  • مقاله های علمی - ترویجی منتشر شده در نشریات معتبر داخلی

  • اختراع، اکتشاف، تولید دانش فنی، ثبت مالکیت فکری و تعیین توالی ژن

  • اثر بدیع و ارزنده هنری یا ادبی و فلسفی

  • تألیف و تصنیف کتاب یا بخشی از کتاب و ترجمه کتاب

تبصره 1) فعالیت های پژوهشی باید در کمیته منتخب دانشکده امتیازدهی شده و امتیاز آنها به تأیید پژوهش دانشگاه رسیده باشد.

ماده­ ی 4) شرایط فعالیت پژوهشی مشمول
1-4) متقاضی باید نشانی دانشگاه را دقیقاً مطابق یکی از عبارت های زیر، به عنوان نشانی خود درج نموده باشد:

  • فارسی: دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)

  • انگلیسی: Imam Khomeini International University

  • عربی: جامعة الإمام الخميني(ره) الدولية

  • فرانسوی: Université Internationale Imam Khomeini

تبصره 1) در صورتی که پدیدآورنده بخواهد اثر پژوهشی خود را به زبانی غیر از زبان‌های فوق‌الذکر منتشر نماید، باید عبارت نام دانشگاه را از شورای پژوهشی دانشگاه استعلام نماید.
تبصره 2) استفاده از حروف مخفف نام انگلیسی دانشگاه یعنی IKIU، به تنهایی مجاز نیست. اما استفاده از مخفف کلمه­ی International به صورت Int. یا Intl. یا Int'l و کلمه­یUniversity به صورت Univ. بلامانع است.
تبصره 3) در صورتی که نشانی دانشگاه بر روی فعالیت درج نشده باشد، حتی با وجود اثبات عدم قصور از سوی متقاضی، مشمول تشویق نخواهد بود.
تبصره 4) لازم است نشانی دانشگاه در تمامی سکوها و شیوه های انتشار یک فعالیت پژوهشی صحیح باشد و اگر در یکی، نادرست باشد، فعالیت مشمول تشویق نخواهد بود.
تبصره 5) در صورتی که در یک فعالیت، نشانی دانشگاه بیش از یکبار و به زبان های مختلف درج شده باشد، لازم است همه نشانی ها، صحیح باشند، در غیر این صورت فعالیت مشمول تشویق نخواهد بود.
2-4) در صورتی که برای متقاضی بیش از یک نشانی درج شده باشد، باید نشانی دانشگاه در مرتبه اول قرار داشته باشد، در غیر اینصورت مشمول تشویق نخواهد بود.
3-4) مقاله ها و کتاب های مشمول تشویق، باید «چاپ شده» باشند و مقاله های در مرحله پذیرش یا چاپ برخط یا کتاب های صرفاً دارای قرارداد و یا گواهی انتشار مشمول تشویق نخواهند بود.
4-4) از تاریخ انتشار فعالیت نباید بیش از دو سال گذشته باشد. مبدأ محاسبه، ماه و سال انتشار است.
تبصره 6) در صورتی که در مواردی خارج از قصور پدیدآورنده، فعالیت پژوهشی شرط بند 4-4 را احراز نکند، با تأیید دلایل دیرکرد از سوی کمیته منتخب دانشکده و تأیید پژوهش دانشگاه اقدام خواهد شد.
5-4) فعالیت پژوهشی باید مرتبط با رشته­ی تحصیلی پدیدآورندگان باشد.
6-4) فعالیت‌های پژوهشی دانشجویان متقاضی باید در دوره تحصیل آنها چاپ و تأیید شده باشند. مقالات مستخرج از پایان نامه یا رساله (به شرط احراز سایر شرایط) به شرط داشتن تاریخ پذیرش مقاله تا حداکثر یکسال پس از تاریخ دفاع، در صورتی که بعد از فارغ التحصیلی چاپ شده باشند، امکان تشویق دارند.
7-4) فعالیت‌های پژوهشی دانشجویان متقاضی تنها به شرط داشتن حداقل یک همکار عضو هیأت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قابل بررسی است.


ماده 5) شرط امتیازات متقاضی
1-5) در خصوص اعضای هیأت علمی (بند 2-1)، پس از کسر 6 امتیاز از فعالیت های چاپ و منتشر شده مشمول تشویق (بند 3-1) در سال شمسی محاسبه مبلغ تشویقی، مازاد فعالیت ها مورد تشویق قرار می گیرند.

ماده 6) مبلغ تشویق هر متقاضی
1-6) مبلغ تشویق از فرمول زیر محاسبه می شود:

n ´ (ضریب همکاری بین المللی) ´ (امتیاز کمیته‌ منتخب دانشکده به متقاضی) ´ (ضریب ریالی) = مبلغ تشویق


که در آن،

  • مقدار (ضریب ریالی) برابر با 5،000،000 ریال است؛

  • مقدار (ضریب همکاری بین المللی) عبارت است از 5/1 به ازای داشتن حداقل یک همکار دانشجو یا عضو هیأت علمی با نشانی دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی خارج از کشور؛

  • مقدار (n) برای اعضای هیأت علمی برابر با 1 و برای مشمولان غیرهیأت علمی برابر 5/0 است.

تبصره 1) مبلغ ضریب ریالی فعالیت های منتشرشده در سال های آینده با پیشنهاد شورای پژوهشی دانشگاه و با تأیید هیأت رییسه دانشگاه، قابل افزایش است.
2-6) حداکثر سقف تشویقی قابل پرداخت به هر عضو هیأت علمی متقاضی در سال شمسی برابر با  600،000،000 ریال است که با توجه به کیفیت فعالیت پژوهشی انجام شده، به شرح زیر، اختصاص می یابد:

  • همه فعالیت های پژوهشی به جز مقاله های علمی پژوهشی دارای چارک اول (Q1) در پایگاه های WOS و SCOPUS و دارای رتبه (الف) در پرتال کمیسیون نشریات وزارت علوم، تا سقف 300،000،000 ریال؛

  • مقاله های علمی پژوهشی دارای چارک اول (Q1) در پایگاه های WOS و SCOPUS و دارای رتبه (الف) در پرتال کمیسیون نشریات وزارت علوم، تا سقف 300،000،000 ریال.

    1-7) متقاضیانی که مقاله‌های آنان در پایگاه استنادی Web of Science به عنوان «مقاله پراستناد» یا «مقاله داغ» معرفی شوند، یکبار دیگر تشویق دریافت می نمایند.
    2-7) دریافت تشویق بابت «مقاله پراستناد» یا «مقاله داغ»، فقط با درخواست متقاضی و بررسی و تأیید کمیته منتخب دانشکده و تأیید پژوهش دانشگاه انجام می پذیرد.
    تبصره 1) در صورتی که یک مقاله بابت عنوان «مقاله پراستناد» برای بار دوم تشویق دریافت نماید، در صورت معرفی شدن به عنوان «مقاله داغ»، می تواند برای بار سوم نیز تشویق دریافت نماید.
    تبصره 2) نوبت های تشویق مجدد بابت عنوان «مقاله پراستناد» یا «مقاله داغ» شامل بند (2-6) این شیوه نامه نیستند.


    تصویب
    این شیوه نامه در 7 ماده در تاریخ 27/03/1402در شورای پژوهشی دانشگاه، در تاریخ 30/03/1402 در هیأت رییسه دانشگاه و در تاریخ 28/04/1402 در هیأت امنای دانشگاه به تصویب رسید و برای فعالیت های چاپ و منتشر شده از سال 1402 به بعد لازم الاجراست.

ماده 7) تشویق مقاله های داغ و پراستناد


سوالات متداول

سوال(1):آیا برای دریافت تشویق، مهلت زمانی وجود دارد؟

پاسخ:بله. فقط فعالیت هایی مشمول تشویق می شوند که در زمان درخواست، از تاریخ انتشار آنها، حداکثر دو سال گذشته باشد. به درخواست های تشویقی که بعد از دو سال از انتشار ثبت شوند، ترتیب اثر داده نمی شود.

سوال(2):آیا فقط به مقاله ها تشویق تعلق می گیرد؟

پاسخ:خیر. به کتاب های تألیف و ترجمه شده، اختراع، اکتشاف، ثبت ژن و ثبت مالکیت فکری نیز، با لحاظ شرایط لازم هرکدام، تشویق تعلق می گیرد.