محمد کشاورز، جانشین بسیج دانشجویی در این جلسه ضمن محکومیت رژیم اسرائیل جهت کشتار مردم مظلوم غزه اظهار کرد: بسیج دانشجویی در نظر دارد سلسه نشستهایی را با حضور کارشناسان کشوری در دانشگاه برگزار کند که در راستای این جلسات، دانشگاه هفته گذشته میزبان، دکتر بهادری جهرمی، سخنگوی دولت بود.
وی در پایان صحبتهایش با تاکید براینکه در سلسله نشستها مسئولین پای مطالبات دانشجویان قرار میگیرند بیان کرد: حلقه میانی بین مردم و دولت دانشگاه و دانشجو است و برگزاری این نشستها در واقع نوعی ایجاد ارتباط بین دانشجویان و مسئولین است که ما امیدواریم نتایج برگزاری این نشستها به تبیین معارف اسلام و انقلاب اسلامی و قدم کوچک از جانب دانشجویان برای رفع مسائل اجتماعی باشد.
یکی از دانشجویان حاضر در جلسه در ادامه این جلسه اظهار کرد: در جنگ غزه هزاران نفر شهید شدند و همه ما مطلعیم که این میدان نبرد در مواجه با دشمن بیرونی بوده، حال در شرایطی قرار داریم که افراد در جنگ مجازی مورد آسیب قرار میگیرند اما هیچ لقبی به آن داده نشده و به تعبیری، جدی گرفته نمیشود تدبیر مسئولین برای این حوزه و شناسایی میدان جنگ چه خواهد بود؟ یکی دیگر از دانشجویان در این جلسه گفت: وضعیت سیاسی دو کشور فلسطین و ایران چگونه خواهد بود؟ یکی دیگر از دانشجویان در ادامه مطرح کرد: در شرایط کنونی حمایت ایران از فلسطین چگونه خواهد بود؟ باتوجه به اینکه روزی مسئله قدس یک مبحث ملی بود اما حالا این مسئله کمرنگ شده و در داخل کشور نیز تنشهایی وجود دارد که در این بین حمایت از فلسطین همانند قبل نیست، که بااین وجود شناسایی میدانی فعالیت چگونه است؟
یکی دیگر از دانشجویان حاضر در جلسه بیان کرد: سوال کلی این است که برنامه ما برای آینده کشور علی رغم عقبماندگی در زمینهای مختلف چیست؟
دانشجوی دیگر در ادامه این جلسه اظهار کرد: متاسفانه نسل ما دیده نمیشود و به تعبیر دیگر در جامعه توجه خوبی به نسل دهه هفتاد نشده و جوانان در صدد خروج کشور هستند و این درحالی است که نسل جوان نسل آینده ساز کشور است.
یکی دیگر از دانشجویان عنوان کرد: ما در سال گذشته بحران اجتماعی سختی را سپری کردیم که در واقع نقطه بروز و ظهور مسائل موجود در کشور بود و پس از سپری کردن آن شرایط ایده درستی برای مسائل آن زمان مطرح نشد و در شرایط کنونی چنین به نظر میرسد که ما هیچ ایده درستی برای جمهوری اسلامی نداشته باشیم که نسبت به این مسائل باید تدابیری انجام شود از سوی دیگر برگزاری جلسات اینچنینی تنها با حضور طیف خاصی برگزار میشود و افراد در طیفهای مختلف برای بیان دیدگاههای مختلف در این جلسات حضور ندارند، سوال بعدی این است که نتیجه دولت سایه چه شد؟
یکی دیگر از دانشجویان در پایان عنوان کرد: سال گذشته کشور با آسیبی مواجه شد که در آن زمان تلاش همگانی در راستای ایجاد فضای آرام در کشور بود اما پس از آن هیچگونه آسیبشناسی در این حوزه شکل نگرفت و علت بروز مسئله ریشه یابی نشد که این عدم آسیبشناسی سبب بروز چالشهای بعدی خواهد شد، از سوی دیگر اگر بخواهیم به این مسئله بپردازیم بخش مهمی از چالشهای ما در حوزه فرهنگ و فرهنگسازی تعریف میشود اما پیشبرد موسسات فرهنگی و تبلیغی برای مسائل فرهنگی تنها در تعدادی بیلبورد، پوستر، بیانیه و انجام برخی اقدامات جزئی خلاصه میشود که باید نسبت به این مسئله نیز تدابیری انجام شود.
دکتر سعید جلیلی، نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه این جلسه اظهار کرد: در شرایط کنونی مسئله غزه یک رویداد مهم به شمار میرود و تحلیل و توصیف مهمی در یک دوران حساس و منطقه مهم شکل گرفت است و تحلیل درست کمک میکند تا پرداختن به موضوعات به شکل صحیح انجام شود.
وی افزود: انتخاب عنوان "سنگر دانشگاه، سنگر مبارزه" برای جلسات اینچنینی انتخاب درستی است که ما باید طی این جلسات با تحلیل درست به نقاط مشترک، نگاه نزدیک به یکدیگر و تبادل نظر برسیم و در این جلسات به تحلیلی مسائل دنیا بپردازیم.
این مسئول با تاکید براینکه حضور ما در دانشگاهها برای تحلیل مسائل به طور ویژه از سال گذشته آغاز شده است عنوان کرد: تحلیل رویداد باید همواره مورد توجه دانشگاه قرار بگیرد البته تحلیل درست معمولا در یک متن کوتاه یا در قالب توییت خلاصه نمیشود بلکه مسئله باید از جوانب مختلف بررسی شود.
وی ادامه داد: سال گذشته حین اتفاقاتی که کشور با آن مواجه شد و امسال پس از شروع فعالیت دانشگاهها حداقل یک جلسه در هر هفته در دانشگاه حضور داشتهام و بر اصل گفت و گو اعتقاد دارم.
عضو مجلس تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: اینکه به مسئلهای نگاه نقطهای داشته باشیم ما را به نتیجه مطلوب و درک واقعیت نمیرساند، هر رویداد یک روند دارد که به این نقطه رسیده و از اینجا یک آیندهای خواهد داشت و جدا از سیر زمانی رویدادها و فارغ از تحولات محیطی نمیتوان موضوع را بررسی کرد.
جلیلی تاکید کرد: اگر امروز به موضوع فلسطین توجه داریم لازم است توصیف و تحلیلی از پیشینه قضیه داشته باشیم برای مثال سال گذشته اگر میخواستیم تحلیلی بر اغتشاشات داشته باشیم باید مطالعهای در مورد وضعیت فرهنگی سیاسی و اجتماعی را مورد توجه قرار میدادیم زیرا آن اتفاق یک نقطه نبود و پیشینهای برای آن تعریف شده بود.
وی تصریح کرد: وقایع سال گذشته در کشور پردهای از یک نمایش بود که بازیگران اصلی آن بایدن، مکرون، صدر اعظم آلمان، نخست وزیر انگلیس و کانادا بودند و کمتر از یک سال بعد پرده دیگری از نمایش شکل میگیرد، اسرائیل با موشک به بیمارستانی حمله میکند و هزاران زن و کودک کشته میشوند و بازیگران میروند با جانیان عکس یادگاری میگیرند و میگویند باید بیشتر به شما کمک کنیم.
این مسئول تاکید کرد: در این رویداد باید به یاد داشته باشیم که همه این رفتارها زنجیر وار به هم گره خورده و تحولات محیطی این اتفاقات از یکدیگر جدا نبوده و در سیر زمانی هم از یکدیگر جدا نیستند و این سوال برای ما پیش میآید که این اتفاقات که صورت گرفته با چه مبنا و رویکرد و اندیشه ای این کنار هم قرار گرفته است؟ آیا این دوگانگی در قول و عمل است یا حرفشان همین است؟ باید گفت که این موضوع نه تنها حرف بلکه یک بحث تئوریک جدی غربی هم دارد. این طور نیست که شعار دموکراسی میدهند و عکس عمل میکنند بلکه باید ببینید تحلیل و برداشت آنها از دموکراسی چیست؟
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: روایت روسای جمهور آمریکا گفتهاند اگر صحبت از دموکراسی میکنیم نمونه درخشان آن همین اسرائیل است؛ مطالعه کنید که تعریف رژیم صهیونیستی توسط اشخاصی نظیر کندی تا بایدن چیست؟ آنها اسرائیل را سپر دموکراسی و شمشیر آزادی معرفی میکنند و کندی میگوید اسرائیل سرزمین ثبات و دموکراسی است و یا کلینتون میگوید اسرائیل نمونه درخشان برای دموکراسی در جهان است و معتقدند عدم دفاع از این رژیم شکست اخلاقی برای جهان است و نهایتا ترامپ اسرائیل را مرکز پر رونق دموکراسی معرفی میکند.
این مسئول بیان کرد: برای ما سوال پیش میآید که چرا چنین چیزهایی میگویند و این نگاه از کجا پیدا میشود؟ آیا این دوگانگی در قول و عمل است؟ باید گفت که دموکراسی در نگاه آنها دقیقا همین است که به آن عمل میکنند و قول و عملشان یکی است.
وی اضافه کرد: همین آقای جان لاک که پدر لیبرالیسم و آزادی غرب معرفی میشود، غایت حکومت را حفاظت از سرمایه و جامعه مدنی برتر از جامعه طبیعی میداند.
وی اضافه کرد: آنها معتقدند افرادی در وضع طبیعی و برخی در وضع مدنی هستند و هیچ حقی برای دسته طبیعیها وجود ندارند، این مبناهای نظری و تئوریک در غرب وجود دارد و به همین هم عمل میکنند. تمدن غرب خصوصا طی ۵ قرن گذشته به خوبی این رفتار را نشان داده است و آنچه امروز درباره آن صحبت میکنیم یک موضوع تاریخی نیست بلکه رفتار حال حاضر غرب را شامل میشود.
جلیلی یادآور شد: در شرایطی که آمریکاییها و متحدانشان خود را قدرت برتر جهان میبینند و سایر انسانها را در درجهبندی دوم و پایینتر در نظر میگیرند و میخواهند که برای همه جهان تصمیمگیری کنند. در این خلال دانشگاه هم باید تصمیم بگیرد که در کجای این داستان قرار گرفته و چه اثری میگذارد.
وی پس از بیان مقدمه به تشریح پاسخ دانشجویان پرداخت و ضمن تشریح برخی پاسخها با تاکید براینکه دانشگاه باید نقش خود را تعریف کند خاطرنشان کرد: برخی میگویند این جامعه است و باید پذیرفت و خیلی هم بد است و نهایت فعالیت ما میتواند محکوم کردن باشد ولی یک زمانی خود را باور میکنید و حرکتی را شکل میدهید و در این عرصه فعالیت کرده و میخواهید تغییر ایجاد کنید.
۱۰:۳۴ بعدازظهر
وی بیان کرد: خیلی ها میپرسند رفتار ما در دنیایی که حتی یک قطعنامه محکوم کننده علیه رفتار و توحش اسرائیلی صادر نمیشود چه تاثیری دارد؟ این همان صدایی است که شاه را که مورد حمایت همه دنیا بود به زیر آورد، همان صدایی که صدام را به ذلت کشاند، همان صدایی است که در برابر فشار حد اکثریت تحریمها میایستد و در نهایت خود غربیها اعلام میکنم که فشار حداکثری نقشهای است که شکست فاحش خورده است.
جلیلی نیروی محرک و برتر جهان را مقاومت معرفی کرد و گفت: دشمن به خصوص دشمن فلسطین برای نابودی آن همه کار کرد در حالی که مقاومت پیشرفت میکند و تکثیر میشود، همین رژیم صهیونیستی از اراضی ١٩۴٨ تا اراضی ١٩۶٧ و با بهانههایی تا بیروت پیش رفت و جنایت میکرد و محکوم نمیشد و تایید هم میشد و بعد چه میشود که این رند اشغالگری تبدیل به روند شکست میشود؟ شکست او در جنگ ٢٢ روزه، ٣٣ روزه و سایر شکست هایش را باید در کلیدواژه مقاومت جست و جو کرد.
وی تاکید کرد: کسانی نترسیدند و استقامت کردند و این را در برابر مهمترین حربه دشمن که همان ترساندن است نشان دادند. دشمن با انواع سلاحهایی که در دست داشت علیه حقوق انسانی جنگید اما در نهایت در برابر مقاومت به زانو درآمده است.
جلیلی بیان کرد: از ابتدای ماجرای هفتم اکتبر تا امروز اسرائیلیها ۲۵ هزار تن بمب بر سر غزه ریختهاند ولی همان ساکن غزه از زیر آوار حسبی الله میگوید و محاسبات را به هم میریزد، این قدرت مقاومت است. دشمن تلاش میکند کاری کند که ما دست از مبارزه و مقاومت برداریم و از روش های دیگری نظیر اسلام لیبرال و اسلام متحجر نیز استفاده میکند و آنها را به میدان می آورد در حالی که همانطور که امام خمینی (ره) فرمودهاند تنها اسلام کارساز اسلام ناب در برابر اسلام آمریکایی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اندیشه مقاومت و نترسیدن از خدعههای دشمن میشود اسلام ناب و چرا دشمن در برابر این دیدگاه نگران است؟ چون میبینند این اندیشه میتواند تکثیر بشود و هیبت و حیثیت دروغین آنها را خدشه دار کند.
وی مطرح کرد: اگر ما در محیط دانشگاه واقعیت را به شکل دقیق و فارغ از آرایش ببینیم و بازیگر و مبنای نظری را بشناسیم بدیهی است که آنها نمیتوانند بدترین جنایات را به اسم آزادی بفروشند؛ سپس میتوانیم برای آینده با امید و قدرت و تمام توان به سمت نتیجه مطلوب حرکت کرد.
وی در ادامه این جلسه بر لزوم همراهی مردم و مسئولین در کنار هم تاکید کرد و گفت: قطعا قدرت این نظام مردم هستند و مسئولین در هر جایگاهی باید در کنار مردم قرار بگیرند.
جلیلی به جنگ نرم دشمن در برابر ایران اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: اگر طرفی در مقام دشمنی با شماست، این دشمنی فقط تحریم و بمباران نیست و ابزار مختلف در عرصههای فکری هم وجود دارد و دشمن تلاش میکند تا با به کار گیری آنها شما را منصرف یا منحرف کند. افسر جنگ نرم اساتید و دانشجویان هستند و اگر به طور دقیق فعال شوند و وظیفه خود را انجام دهند و کار فرهنگی تمیز انجام بگیرد قطعا در این زمینه هم میتوانیم در برابر دشمن موفق باشیم.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به مواضع ایران اسلامی در موضوع غزه که این روزها بسیار مورد سوال قرار میگیرد توضیح داد: امروز باید دقت کنیم که چه جبههای در برابر ما باز شده است و چه نقشی باید در این جبهه ایفا کرد، فهم جبهه لازمه فعالیت ما است.
وی افزود: همه پشتیبانی سیاسی و سلاح که در اختیار اسرائیل قرار دارد میبینیم که نمیتواند به هدف برسد و یا خود را در برابر فروپاشی پایه هایش نگه دارد! امروز مبناهای اسرائیل فرو ریخته و جز یک سری جنایت عریان بی شرمانه چه دارد؟ نه نا و نه روی مانده و اگر میدان را بشناسیم میبینیم که آنها امروز تنها با غزه مواجه نیستند بلکه با وسعت زمین مواجه هستند، تایید این صحبت ها تظاهرات محکوم کننده در برلین، واشنگتن، لندن و پاریس است و باید خوب از این موضوع استفاده شود.
جلیلی یادآور شد: در حال حاضر نظم قدیم که بر اساس برتری انگاری غربی بوده فرو میریزد و بر پایه همین خرابه های غرب نظم جدید جایگزین میشود به همین دلیل مقاومت کابوس غرب است که میتواند پس از عبور از بحران پیشرفت کند. وی تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که قدرت ما مردم ما هستند و برای حفظ قدرت باید پیوند قویتری بین دولت و مردم شکل بگیرد.
این مسئول گفت: دشمن در هرشرایط به بمباران میپردازو و این حمله در سنوات مختلف وجود داشته اما ابزارهای آن متفاوت است و حالا که در عرصه فکری این حملات شکل میگیرد باید به نسبت فضای آن میدان جنگ شناسایی شود از طرف دیگر باید به این نکته توجه داشت که دانشجویان افسران جنگ کشور هستند و باید در این میدان دقیق و فعال حاضرشوند.
وی یادآور شد: نسل جوان باید به صورت خودجوش و باشناسایی مسئله نسبت به مسائل فرهنگی اقدام کنند.
جلیلی افزود: ما باید در شرایط، کنونی میدان نبرد را تعریف کنیم و به نسبت شرایط برای خود نقش تعریف کنیم، از طرف دیگر جبهه نبرد کنونی جبهه نبرد فهمها است و تلاش ما در این حوزه باید به فراخور جبهه نبرد باشد. وی با تاکید براینکه دانشگاه باید نسبت به آینده کشور و رفع موانع پیشرفت فعالیت اثرگذار داشته باشد گفت: دانشگاه باید نسبت به پیشرفت کشور و ایجاد سرنوشت مشترک کوشا باشد و از جانب دولت و دانشگاه برای مسائل استان و کشور ماموریتهایی تعریف شود.
وی ادامه داد: یکی از تلاشهای دشمن پوشاندن نقاط قوت است و در این بین وظیفه ما ایجاد روحیه خودباوری و امید است و باتوجه به اینکه همواره برخی مسائل کشور از جمله مسائل انرژی هستهای در شرایط تحریم و سخت و توسط جوانان مرتفع شد این فرآیند باید در سایر مسائل و موضوعات نیز لحاظ شود و جوانان در رفع مسائل پیشگام باشند.
وی با تاکید براینکه هر دانشگاه باید یک دولت سایه شود عنوان کرد: در حوزه آسیبشناسی باید گفت آسیبشناسی مسائل باید به شکل عمیق و دقیق شکل بگیرد تا به نتایج مطلوب منتهی شود حال اینکه برخی از اقدامات فرهنگی و مسائل تحلیلی تنها در یک توییت خلاصه میشود و هیچ اطلاعات جامعی در پی آن وجود ندارد ضعف بزرگی است که سبب آسیب فرهنگی خواهد شد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: توجه به شکل شعاری و پرهیز از تحلیل دقیق و عمیق روندی است که در دوران جاهلیت مورد توجه قرار داشت و حال شکل آن تغییر یافته است و اگر ما بخواهیم در جامعه یک اقدام فرهنگی انجام دهیم باید تحلیل خود را نسبت به مسائل عمیق کنیم و اطلاعات خود را گسترش دهیم.
وی در پایان صحبتهایش گفت: اگر تحلیل و اطلاعات افراد گسترش پیدا کند و دریافت سوالات نیز از طریق منابع جامع شکل بگیرد دیگر افکار جامعه با متون کوتاه و توییتی جابجا و تغییر نخواهد کرد.