درج شده توسط: روابط عمومی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)

اعضای هیات علمی دانشگاه در فهرست ۷۴۰پژوهشگرایرانی و پژوهشگران پراستناد دو درصدبرتر جهان در بازه زمانی( ۱۹۹۶-۲۰۲۱)

09 Aug 2023

کد خبر : 38962

تعداد بازدید : 202

براساس گزارش موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) 740 پژوهشگر ایرانی، بر اساس عملکرد استنادی در بازه زمانی ۱۹۹۶-۲۰۲۱ در زمره پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهان قرار گرفتند که در این فهرست اعضای هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) نیز قرار دارند. در این گزارش که بر پایه آخرین […]

براساس گزارش موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC) 740 پژوهشگر ایرانی، بر اساس عملکرد استنادی در بازه زمانی ۱۹۹۶-۲۰۲۱ در زمره پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهان قرار گرفتند که در این فهرست اعضای هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) نیز قرار دارند.

در این گزارش که بر پایه آخرین یافته های پروژه مشترک الزویر و گروهی از پژوهشگران دانشگاه استنفورد که به «فهرست دانشگاه استنفورد» معروف است فهرستی از پژوهشگران پراستناد برتر جهان در یک پایگاه اطلاعاتی ارائه شده  نام ۵ تن از اعضای هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) نیز در این فهرست قرار دارد.

اعضای هیات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ،دکتر عباس بندی در حوزه موضوعی آمار و ریاضیات، دکتر فرزاد ابراهیمی در حوزه موضوعی مهندسی، دکتر الیاس شیوانیان در حوزه موضوعی آمار و ریاضیات، دکتر مرتضی سلیمانی اقدم در حوزه موضوعی کشاورزی، شیلات و جنگلداری و دکتر نوشین بیگدلی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در زمره پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهان قرار گرفته اند.

براساس این گزارش که مبتنی بر مجموعه ای از سنجه های استنادی استاندارد شده برای ارزیابی تاثیر استنادی پژوهشگران در رشته ها و حوزه های علمی مختلف است. آنان با ترکیب این سنجه ها، شاخصی به نام «شاخص استنادی مرکب» را ابداع و در مقاله سال ۱ ۲۰۱۶خود معرفی و محاسبه کرده اند. این شاخص مبتنی بر تعداد استنادات دریافتی، جایگاه (الگوی هم-نویسندگی) و شاخص نویسندگان می باشد. تازه ترین بروزرسانی این پایگاه ۲در آبان ماه ۱۴۰۱منتشر شده است. این فهرست، عملکرد استنادی نویسندگان را به ازای بروندادهای پژوهشی منتشر شده آنان در بازه زمانی ۱۹۶۰تا ۲۰۲۱در ۲۲حوزه موضوعی اصلی و ۱۷۴حوزه فرعی تحلیل کرده و بر این اساس نویسندگانی را که در زمره پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهان قرار گرفته اند معرفی کرده است.

یادآوری است این پایگاه در هر نسخه، دو فهرست از پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهان را منتشر می نماید. تفاوت این دو فهرست در بازه زمانی استنادهای تحلیل شده است: در یکی از فهرست های اعلام شده، بازه زمانی استنادهای دریافتی یک ساله است و در فهرست دیگر، بازه زمانی استنادهای دریافتی از سال ۱۹۹۶به بعد در نظر گرفته می شود. در گزارش پیشین موسسه ISCاز این پایگاه، تحلیلی از پژوهشگران ایرانی حاضر در فهرست پژوهشگران پراستناد برتر جهان بر اساس عملکرد استنادی یک ساله آنان (بازه استنادی سال )۲۰۲۱ارائه شد. در این گزارش، وضعیت پژوهشگران ایرانی حاضر در فهرست پژوهشگران پراستناد برتر جهان بر اساس عملکرد استنادی آنان در طول خدمت علمی (بازده استنادی ۱۹۹۶ – ۲۰۲۱ ) تحلیل گردیده است در فهرست منتشر شده در سال ،۲۰۲۲تعداد ۷۴۰پژوهشگر با وابستگی سازمانی جمهوری اسلامی ایران در میان تعداد کل ۱۹۴۹۸۳پژوهشگر بین المللی حضور دارند. سهم هر دانشگاه از پژوهشگران پراستناد ایرانی در فهرست دو درصد برتر جهان بر اساس عملکرد استنادی در دوران خدمت علمی در سال ۲۰۲۱ارائه شده است. در این گزارش دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف به ترتیب دارای بیشترین تعداد پژوهشگر پراستناد دو درصد هستند.