آشنایی با دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)


فیلم معرفی دانشگاه
University introduction video
فيديو تعريفي بالجامعة
 

به زبان فارسی

 In English

بالعربية

دانشگاه بین المللی امام خمینی رحمه اله علیه از سال ١٣٧٠و پس از تصویب قانون تاسیس آن در مجلس شورای اسلامی ایران کار خود را آغاز کرد و تاکنون پذیرای مهمانان گرانقدری از ١٠٠ کشور جهان بوده و افتخار میزبانی گستره فرهنگی به وسعت تمام جهان را دارد به طوریکه دانشجویانی از کشورهای مختلف در بیش از ٣٠ رشته ی تحصیلی در مقطع کارشناسی، بیش از ٧٠ رشته ی تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و ٣٠ رشته تحصیلی در مقطع دکتری و با تعداد ٣٣ گروه آموزشی در دانشگاه مشغول تحصیل علم و دانش هستند. که از سال ٨٥ تاکنون رشدی ٦٠ درصدی را در تأسیس و راه اندازی رشته های تحصیلی جدید نشان می دهد.
Responsive Image

این دانشگاه در راستای مأموریت خود، ضمن کمک به گسترش تحصیلات عالی در ایران اسلامی، با رویکرد توسعة محور و تحول خواه، به تربیت متخصصان متعهد برای خودکفایی علمی و فرهنگی دیگر کشورها بویژه کشورهای جهان اسلام نیز روی آورده است. علاوه بر دانشجویانی از گوشه و کنار ایران، تاکنون پذیرای دانشجویان و فارسی آموزان علاقه­ مند بسیاری از بیش از ١١٠ کشور جهان بوده و افتخار میزبانی گستره ه­ای فرهنگی، به وسعت تمام جهان را داشته است. همچنین بر پایه‏ رسالت جهانی و بین المللی خود، به موازات نشر علوم، فنون و ترویج معارف اصیل ایرانی - اسلامی در سطح بین المللی، زمینه­‌های لازم را برای گسترش زبان فارسی و فرهنگ ایرانی اسلامی به سایر کشورها فراهم ساخته است.
دانشگاه بین المللی امام خمینی (رحمه الله علیه) با مساحت بیش از یکصد هکتار، دارای یک سایت ٧٦ هکتاری برای ساختمان­های آموزشی، پژوهشی و اداری و یک سایت ٢٤ هکتاری برای ساختمان­های رفاهی، اقامتی و ورزشی است.
مراکز آموزشی و پژوهشی دانشگاه شامل هفت دانشکده­­ علوم و تحقیقات اسلامی، ادبیات و علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم پایه، فنی و مهندسی، معماری و شهرسازی، کشاورزی و منابع طبیعی و چندین مرکز آموزشی و پژوهشی با عناوین مرکز آموزش زبان فارسی، مرکز تحقیقات آب و صنایع دانش بنیان کشاورزی، پژوهشکدۀ آینده­‌پژوهی، پژوهشکده ایرانشناسی و پردیس رشد و فناوری و کارآفرینی است. در چشم انداز توسعه دانشگاه، تاسیس
دانشکده­ های جدید از جمله دانشکده زبان­ها، دانشکده هنر و دانشکده فناوری های نو در دستور کار مدیریت دانشگاه است.
دانشگاه در مجموع  بیش از ١٠٠ آزمایشگاه تخصصی آموزشی و پژوهشی دارد که برخی از آن­ها مجهز به ابزار و دستگاه­های بسیار دقیق، پیشرفته و منحصر به فردی در سطح منطقه و کشور هستند. به جز این، کارگاه­ها، مزرعه­‌ها و گلخانه­‌های تحقیقاتی و همچنین رصدخانه از دیگر امکانات آموزشی و پژوهشی­ است که دانشگاه در اختیار استادان دانشجویان و پژوهشگران قرار داده است.

علاوه بر کتابخانه­‌های تخصصی گروه­های آموزشی در دانشکده­‌ها، کتابخانۀ مرکزی دانشگاه نیز با بیش از ١٣٠ هزار جلد کتاب و بالغ بر ٣٠٠٠ عنوان رساله­ و پایان­‌نامۀ دانشجویی، عضویت در معتبرترین پایگاه­های علمی جهان و در اختیار داشتن آرشیوهای با ارزشی از نشریات علمی ملی و بین­‌المللی می‌کوشد، منابع علمی روز و مورد نیاز دانشجویان و پژوهشگران را به بهترین شکل تأمین نماید.

مرکز آموزش زبان فارسی با چندین دهه سابقه درخشان، به عنوان معتبرترین مرجع رسمی دانشگاهی برای انتقال فرهنگ ایرانی -  اسلامی و گسترش آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان در کشور انتخاب شده که تاکنون میزبان بیش از ١٠٠٠٠ زبان آموز از بیش از ١١٠ کشور بوده است. مدیران و اعضای هیأت علمی  این مرکز کوشیده اند به زبان آموزان و دانشجویان بین الملل، علاوه بر آموزش زبان غنی و زیبای فارسی، ارزش‌های اسلامی و فرهنگ و ادب ایرانی را نیز معرفی نمایند تا هر کدام، پس از فراغت از تحصیل و بازگشت به کشورشان، به عنوان سفیران فرهنگی، به انعکاس تصویر واقعی ایران اسلامی و مردم فرهنگ دوست آن و ارائه درست تصویر ایران اسلامی در جهان بپردازند. این مرکز علاوه بر اعضای هیأت علمی کارآمد از امکانات آموزشی ویژه­ای همچون، کلاس­های هوشمند، استودیوی تولید محتوای درسی، آزمایشگاه­ زبان، اتاق ایرانشناسی و کتابخانه تخصصی آموزش زبان فارسی برخوردار است.
اکنون در دانشگاه بین المللی امام خمینی دانشجویان از ده ها کشور جهان در بیش از ٤٠ رشتة تحصیلی در مقطع کارشناسی، ٨٠ رشتة تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و ٤٠ رشته تحصیلی در مقطع دکتری مشغول تحصیل و پژوهش هستند و هر ساله به تناسب نیاز جامعه، به رشته ها و گرایش ها افزوده می شود. در حال حاضر نیز  بیش از ٣٢٠ عضو هیأت علمی کارآمد و متخصص دارد که هریک دارای تألیفات و دستاوردهای علمی چشمگیری در سطح ملی و بین­‌المللی هستند. کسب عناوینی همچون نویسندۀ مقاله­‌های پراستناد و قرار گرفتن در بین فهرست دانشمندان پراستناد سال جهان و ثبت اختراعات مهم ملی و انجام تحقیقات کاربردی ملی و بین المللی تنها گوشه ای از موفقیت­های اعضای هیأت علمی دانشگاه است که با انتشار بیش از هزاران مقاله با نمایه آی اس آی (ISI) و مقاله علمی و پژوهشی(ISC)، موفق به تثبیت جایگاه دانشگاه بین­‌المللی امام خمینی (ره) به عنوان یکی از دانشگاه­های معتبر ایران و منطقه شده­‌اند.

با توجه به رسالت بین­‌المللی دانشگاه و همچنین به منظور حرکت مطابق استانداردهای روز جهان، دانشگاه ارتباط فعالی با نهادها و مؤسسات بین المللی در زمینه­‌ی آموزش عالی دارد که از جملۀ آن­ها می­توان به عضویت در اتحادیۀ دانشگاه‌های جهان، اتحادیه دانشگاه‌های جهان اسلام، شبکه دانشگاه های جاده ابریشم، شبکه دانشگاه­‌های مجازی جهان اسلام، اتحادیه دانشگاه‌های حاشیه دریای خزر و عضو فعال برنامه پژوهشی اتحادیه اروپا اشاره داشت. همچنین دانشگاه تاکنون با ٤٠ دانشگاه و مؤسسۀ آموزش عالی در بیش از ٢٠ کشور جهان در زمینۀ موضوعات دانشگاهی، تبادل استاد و دانشجو و همکاری­‌های علمی ـ بین المللی تفاهم­‌نامه همکاری به امضا رسانده و بر پایه آن­ها مقالات، کتب و طرح­های علمی مشترک و کنفرانس­ها و جشنواره­های بین­‌المللی را در راستای تحقق دیپلماسی علمی به اجرا درآورده است.
دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) به دلیل میزبانی از دانشجویانی از ایران و سراسر جهان، نسبت به تأمین فضاهای مناسب اقامتی و رفاهی برای دانشجویان خود توجهی ویژه دارد. تاکنون  بیش از ١٠ ساختمان خوابگاهی در محوطه­ای با فضای سبز مناسب، با امکاناتی همچون مرکز خدمات درمانی، رستوران، فروشگاه و محوطه­‌های ورزشی، در‌ اختیار دانشجویان قرار داده است.

ارزش­های جامعۀ دانشگاهی دانشگاه بین­‌المللی امام خمینی (رحمه الله علیه) شامل برابری، برادری، تقویت روحیۀ کار جمعی، احترام به فرهنگ ملت­های مختلف، نوآوری و شکوفایی علمی، اخلاق مداری و گسترش آموزه­‌های تمدن­ اصیل ایرانی- اسلامی و تلاش برای تحقق دانشگاهی در تراز بین المللی و تمدن ایرانی - اسلامی است. براین اساس، جامعه دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، همواره از تعامل و ارتباط با دانشجویان، استادان، دانشمندان و پژوهشگران سراسر جهان استقبال کرده، دستشان را برای همکاری های علمی و فرهنگی به گرمی می فشارند.