در این مراسم در ایتدا دکتر سعیده سنماری، مشاور رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در امور بانوان به نمایندگی از رئیس دانشگاه پیام تبریک روز زن را قرائت کرد .
در این پیام آمده است انتخاب چنین روزی به عنوان روز زن به معنای انتخاب زیباترین، متعالیترین و مقدسترین الگو برای زنان مسلمان، بلکه زنان همه جهان است .
گرامیداشت روز ولادت حضرت زهرا، روز پاسداشت حرمت زن در جامعه است بقول دکتر علی شریعتی فاطمه، فاطمه است و این صفت نه فقط بخاطر اینکه دختر پیغمبر، همسر علی و مادر حسنین است بلکه به این خاطر که فاطمه یک زن معمولی نبوده، ایشان یک زن روحانی، یک زن ملکوتی و نسخه انسانیّت است که در عالم به صورت انسان ظاهر شده است.
در دنیای مادی امروز که معنویت گمشده بشر بوده و راهیابی انسان به سر منزل مقصود و نور حق و حقیقت امری بس دشوار شده،تاسی و الگو گیریی از سیره حضرت فاطمه (س)، راهی مطمئن برای نیل به رستگاری در دنیای مدرن کنونی است.
زن همان است که امام خمینی(ره) می فرماید، مربی جامعه و پرورش دهنده زنان و مردان ،چنان که به حق فرمود: «اگر زنان شجاع و انسان ساز از ملّت ها گرفته شود، ملت ها به شکست و انحطاط کشیده می شوند.
توجه به شخصیت نورانی حضرت فاطمه (س) که حجت خدا بر ائمه معصومین(ع) بوده نه فقط برای زنان ما، که برای همه آحاد مرد و زن مسلمان و بلکه هر انسان جویای حقیقت، سرمایه ارزشمندی است که قادر است انسان و انسانیت را از انحرافات رهایی بخشد و او را به سر منزل مقصود رهنمون کند.
تامل در زندگی با برکت و تاثیرگذار حضرت فاطمه به عنوان اسوه عملی همهی انسانها به ویژه زنان عالم بهترین راه برای تغییر و اصلاح زندگی است. ایشان مایه فخر و مباهات همه مسلمانان است و الگو گیری از شخصیت کامل و بی بدیل دخت رسول خدا برای زنان مایه آرامش و سعادت در زندگی است.
در راستای معرفی زنان ایرانی به عنوان الگوی زنان مسلمان در جهان باید توجه به جایگاه و نقش موثر زنان در عرصه های مختلف و ارتقاء مشارکت آنها در دستور کار همه بخش ها و ارگان های اجرایی کشور قرار گیرد که خوشبختانه در حوزه وزارت علوم نیز جذب اعضای هیات علمی زن، توسعه پژوهشهای مربوط به امور زنان، شناسایی توانمندیها و بهبود وضعیت کارشناسان زن در حوزههای اداری و ارتقاء وضعیت زنان در دانشگاه از برنامه های مورد تاکید این وزارت هست.
در دانشگاه بین المللی امام خمینی نیز بانوان مشارکت و حضور خوبی دارند به طوریکه درصد بیشتری از دانشجویان دانشگاه حدود 52 درصد خانم ها هستند همچنین 13 درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه و 39 درصد کارمندان دانشگاه نیز از خانم ها هستند که امیدواریم با ایجاد بسترهای قانونی و اجتماعی زمینه های بهرهمندی زنان از ظرفیتهای بالقوه یکسان برای نقشآفرینی اقتصادی و اجتماعی و در جهت حرکت کشور به سمت توسعه پایدار کشور بیش از پیش فراهم شود.
در ادامه مریم بیدخام، مدیرکل امور بانوان و خانواده و سرپرست دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین بیان داشت:امروزه نگرش های مختلفی در خصوص زنان وجود دارد که در این شرایط خاص باید تحلیل واقع گرایانه از زن براساس آموزه های دینی که اسوه و الگو نیز داریم داشته باشیم. وی افزود: قران کریم که برای هدایت انسانها هم زن و هم مرد آمده صرفا به انسان بودن اشاره می کند، نه جنسیت و نه ویژگی های جسمانی وجه تمایز ایجاد نمی کند و در باب خلقت انسان را از نفس واحد آفریده و همه انسانها در بحث خلقت مساوی هستند و برای رسیدن به کمال هم جنسیت مطرح نیست ملاک تقوا، ایمان و عمل صالح برای قرب الهی است.
وی در خصوص جایگاه زنان گفت: زن شاهکار خلقت و خداوند انسان را از دو جنس زن و مرد را آفرید تا در کنار هم احساس آرامش کنند و هر یک وظایفی در چارچوب زندگی دارند و نامگذاری ولادت حضرت زهرا (س) به نام روز زن و مادر نشانگر این است که جامعه اسلامی چقدر به زن بها می دهد.
مریم بیدخام ،مدیرکل امور بانوان و خانواده و سرپرست دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین:هفته و روز زن فرصت مغتنمی است تا الگویی را که در این زمینه داریم به جامعه و عموم مردم و جوانان معرفی کنیم تا از شخصیت ایشان در زندگی فردی و اجتماعی الگو بگیرند و از سویی این هفته فرصتی برای طرح مطالبات حوزه زنان است.
بیدخام افزود: هفته و روز زن فرصت مغتنمی است تا الگویی را که در این زمینه داریم به جامعه و عموم مردم و جوانان معرفی کنیم تا از شخصیت ایشان در زندگی فردی و اجتماعی الگو بگیرند و از سویی این هفته فرصتی برای طرح مطالبات حوزه زنان است.
وی همچنین به ابعاد شخصیت فاطمه زهرا (س) و حضور ایشان در زمان حیات پیامبر اکرم و بعد از رحلت پیامبر در صحنه های مختلف اجتماعی و سیاسی اشاره کرده و بیان داشت: در وضعیت موجود جامعه و در دولت تدبیر و امید اتفاقات خوبی در حوزه زنان و اجتماع روی داده و زنان موقعیت و ارتقاء خوبی پیدا کرده اند که البته باید در این زمینه تلاش های بیشتری شود چرا که زنان توانمند بسیاری وجود دارد که می توانند با عفاف و حجاب نقش آفرینی کنند.
طیبه سیاوشی ، نایب رییس فراکسیون زنان و خانواده و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی :حضور زنان در جامعه فرصت هست نه تهدید، رشد و توسعه جامعه بدون حضور زنان امکانپذیر نیست
در ادامه طیبه سیاوشی شاه عنایتی، نایب رییس فراکسیون زنان و خانواده و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جایگاه فاطمه زهرا(س) بیان داشت: سخن گفتن در خصوص جایگاه این بانوی بزرگوار بسیار سخت هست همانگونه که دکتر شریعتی بیان کرده فاطمه، فاطمه است، زنی که تمام مدت عمر به عنوان عنصر مسئول در سرنوشت احساس مسئولیت می کرد و در متن درگیرهای اجتماعی حضور داشت، چنین زنی الگوی بی بدلیل همه زنان است .
وی افزود:با وجود تمام تلاشی که برای ارتقای جایگاه زنان صورت گزفته تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم و آسیب پذیری زنان در برابر بی قانونی، فقر و تبعیض بیشتر است و باید از نقش و ظرفیت های زنان استفاده بهینه کرد.
فراکسیون زنان و خانواده و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برای از بین بردن موانع، اقدامات قابل توجهی صورت گرفته و حضور چشمگیر زنان در عرصه دانشگاه ها، مجلس و بخش خصوصی و مدیریت ها امیدوار کننده است اما در کشور ما به دلیل موقعیت خاص ایران که دچار مانع بزرگ تحریم هست تفریط و افراط در بحث زنان از موانع رشد و توسعه زنان است.
وی با اشاره به مشکلات کشور در زمینه مشکلات اقتصادی، تورم و اشتغال بیان داشت: در حال حاضر اشتغال مردان هم با مشکل روبروست و برای این مشکلات باید تدابیری اندیشه شود زیرا به دلیل ناهنجاری های اجتماعی تعداد زنان سرپرست خانوار در حال افزایش است و برای تحقق حقوق اجتماعی زنان باید برنامه ریزی کرد.
طیبه سیاوشی افزود: در حل این مسائل در بعد قانون گذاری مشکل وجود ندارد و مشکل اصلی در اجرای قوانین است، هم دولت و همه بخش ها باید یاری کنند تا انسانها براساس استعداد و نه جنسیت جایگاه خود را بیابند و در مواردی می بینیم که نه تنها فرصت های برابر داده نشده بلکه موانع ایجاد می شود و باید در این راستا شایسته سالاری را در جامعه حاکم کرد و فقط یک روز مورد تکریم نباشد بلکه کرامت انسانی سرلوحه کار قرار گیرد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در پایان اظهار داشت: حضور زنان در جامعه فرصت هست نه تهدید و رشد و توسعه جامعه بدون حضور زنان امکانپذیر نیست.
مهندس سیده حمیده زرآبادی،دبیر کمیسیون صنایع و معادن و عضو فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک : تنها راه حل برای اینکه بتوانیم از حضور زنان استفاده کنیم شناسایی توانمندهای زنان و استفاده از زنان توانمند است.
در ادامه مهندس سیده حمیده زرآبادی،دبیر کمیسیون صنایع و معادن و عضو فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی بیان داشت: ارزش گذاشتن به این مناسبات نتایج مثبتی داشته و امیدواریم در عمل نیز نتایج آنرا ببینیم. بانوان نیمی از نیروی انسانی جهان را تشکیل می دهند در حالی که در هیچ جای جهان حقوق زنان به طور کامل احقاق نشده و شاهد نابرابری هستیم .
وی افزود: زنان در بحث مشارکت سطح بالایی داشته اما در سطوح مدیریتی و تاثیرگذار حضور زنان کم رنگ است به طوریکه تنها 6 در صد کرسی های مجلس متعلق به زنان است که در این زمینه عوامل مختلفی چون عوامل فرهنگی، ذهنی، اجتماعی تاثیرگذار است و تنها راه حل برای اینکه بتوانیم از حضور زنان استفاده کنیم شناسایی توانمندهای زنان و استفاده از زنان توانمند است.
مهندس سیده حمیده زرآبادی، نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی افزود: مسئله ای که باید پی گیری کنیم این است که هر آسیب اجتماعی که رخ می دهد بیشترین سهم برای زنان است و اگر نگاه درست و صحیحی به زنان نداشته باشیم مطمئنا هزینه بیشتری را باید در آینده بپردازیم.
در ادامه نشست پرسش و پاسخ برگزار شد و حضار سئوالات خود را در زمینه مسائل زنان چون اشتغال، بازنشستگی پیش از موعد،برنامه های فراکسیون زنان ، برنامه ها ی و افق های مجلس در خصوص حوزه زنان، و .. مطرح کردند، اجرای موسیقی سنتی، شاهنامه خوانی توسط دختر خردسال ، اجرای زنده تابلوی نقاشی با مضمون روز مادر و اجرا مسابقه از دیگر بخش های مراسم بود.
مراسم آئینه داران آفتاب در دانشگاه برگزار شد - news.ikiu.ac.ir
مراسم آئینه داران آفتاب در دانشگاه برگزار شد
10 Mar 2017
کد خبر : 890447
تعداد بازدید : 22