کارگاه آموزشی "ایمنی زیستی محصولات تراریخته2 روز دوشنبه 29 بهمن ماه در تالار گردهمایی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه به صورت گفتگو محور، با تاکید بر جایگاه اخلاق و حقوق در حوزه ایمنی زیستی محصولات تراریخته و محیط زیست برگزار گردید.
در این کارگاه تعدادی از اساتید مجرب ایمنی زیستی به عنوان سخنران در مورد نحوه تولید محصولات تراریخته، ضرورت و انواع روش های پایش یا مونیتورینگ محصولات تراریخته، اخلاق زیستی، دیدگاه جامعه و قوانین، چالش های موجود و راهبردهای احتمالی، حضور به هم رساندند تا به اتفاق پاسخگوی سوالات قشر فرهیخته ای از دانشجویان و افراد ذینفع باشند.
در ابتدای کارگاه دکتر رامین حسینی عضو هیات علمی گروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، با بررسی محصولات تراریخته، نحوه و روش های مختلف علمی پایش محصولات تراریخته را تشریح کرده و بر امر پایش علمی به عنوان یک ابزار ضروری بر روی تغییر یافته ژنتیکی تاکید نمودند.
در ادامه سخنرانی، دکتر مسعود توحید فر عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، آفات و بیماری ها، مصرف بی رویه سموم کشاورزی و خشکسالی را از جمله چالش های بزرگ در تامین غذا و تولید محصولات کشاورزی سالم عنوان نمودند و استفاده از محصولات اصلاح شده ژنتیکی را با تاکید بر بررسی ایمنی زیستی این محصولات به عنوان راهکاری مناسب جهت مقابله با این چالش ها امیدوار کننده دانستند.
دکتر حسن رهنما عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی ایران در رابطه با نقش اخلاق زیستی اظهار نمودند که سرعت رشد علوم و فناوری بیش از سرعت شناخت پیامدهای آن ها بوده و بر اساس چهار اصل عمومی در تصمیم گیری های اخلاقی شامل اصل بی خطر بودن، اصل سودمندی، اصل اختیار و اصل عدالت، تولید محصولات تراریخته مشروط بر رعایت اصل پیش احتیاطی بلامانع است و چه بسا باعث افزایش عملکرد و گسترش طیف وسیعی از محصولات کشاورزی خواهد گردید.
دکتر رحیم حداد عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و دبیر کارگاه، اتاق تهاتر ایمنی زیستی را به عنوان یک سیستم تبادل اطلاعات در رابطه با محصولات تراریخته و ایمنی زیستی مطرح نموده و با شرح قوانین و مقررات اظهار نمودند که فرآیند پایش باید به صورت سالیانه و در تمام حوزه های محیط زیست، کشاورزی و سلامت غذایی صورت گیرد. ایشان با تاکید بر رعایت قوانین و مقررات، مدیریت محصولات تراریخته تولید شده توسط ارگان ها را امری ضروری دانستند.
در ادامه کارگاه و در طی گفتگوی آزاد بین اساتید و شرکت کنندگان، سوالات مطرح شده توسط شرکت کنندگان مورد بحث و بررسی قرار گرفته و تعدادی از حضار نیز به اختصار به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
کارگاه آموزشی "ایمنی زیستی محصولات تراریخته 2 (جایگاه اخلاق و حقوق)" در دانشگاه برگزار شد - news.ikiu.ac.ir
کارگاه آموزشی "ایمنی زیستی محصولات تراریخته 2 (جایگاه اخلاق و حقوق)" در دانشگاه برگزار شد
20 Feb 2019
کد خبر : 901966
تعداد بازدید : 12