در این نشست در ابتدا هیات رئیسه مباحثی را پیرامون مسائل فرهنگی و اجتماعی دانشجویان و فضای دانشگاه بیان کردند.
دکتر نائینی ، رئیس دانشگاه با اشاره به جایگاه بحث های فرهنگی در کشور و دغدغه مسئولان و مقام معظم رهبری در این زمینه بیان داشت:دانشجویان بعد از دانشگاه وارد اجتماع می شوند و این جوانان آینده سازان کشور هستند که سئوالات بسیاری نیز دارند که باید به این سئوالات در دانشگاه پاسخ داده شود نه از راه های دیگر .
وی افزوذ: انتقال دستاوردهای انقلاب و جنگ مورد نظر نظام و مقام معظم رهبری است که بایددر این راستا تلاش کرده و فعال باشیم، همچنین مباحث فرهنگی فقط مختص به دانشجویان داخلی نمی باشد بلکه این موضوع در حوزه دانشجویان غیر ایرانی نیز مهم بوده و باید کار فرهنگی در این حوزه نیز به شکل جدی مورد توجه قرار گیرد تا دانشجویان به عنوان سفیران فرهنگی تربیت شوند.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره دانشجویان غیر ایرانی در دانشگاه این جشنواره را حرکت شایسته ای در راستای نزدیکی ملت ها و آشنایی با فرهنگ و تمدن کشورهای مختلف جهان عنوان کرد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین عابدینی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با اشاره به فرمایشات حضرت علی (ع) در خصوص احیاء و حفظ فرهنگ دینی و اسلامی در جهان تاکید کرده و بیان داشت:شایستگی تقوا که همان روح تسلیم در برابر قول و کلام خدا و حفظ ریشه ها و رشته ها که همان ریشه عبودیت خدا و رشته های ولایت اهل بیت است باید این رشته ها و ریشه ها توسط افراد جامعه حفظ شود و منافع شخصی،حزبی و یا تفاوت قومیت ها نباید مانع وحدت در جامعه شود و آنچه مهم است اصول و ضوابط الهی است.
در ادامه دکتر صلح جو، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با اشاره به برخی آسیب های اجتماعی در فضای دانشگاه ها بیان داشت:با توجه به تغییرات فضای دانشجویی نسبت به گذشته و تحت تاثیر تبلیغات،فضای مجازی و تهاجم فرهنگی رسالت مسئولان در این عرصه بسیار سنگین است.
همچنین دکتر طاهری ،معاون دانشجویی دانشگاه با اشاره فضاهای رفاهی و خوابگاهی دانشگاه بیان داشت: دانشگاه بین المللی امام خمینی جزو دانشگاه های منطقه 4 کشور است که توانسته بیشترین دانشجویان را از نظر اختصاص خوابگاه اسکان دهد به طوری که امسال تا 80 درصد به متقاضیان خوابگاه، خوابگاه تعلق گرفته و تمامی دانشجویان غیرایرانی دارای خوابگاه در داخل مجتمع خوابگاهی دانشگاه هستند و بودجه قابل توجهی نیز برای تجهیز و نوسازی خوابگاه ها اختصاص یافت که توانستیم خوابگاه ها را تجهیز و نوسازی کنیم.
وی در ادامه احداث مسجد در مجتمع خوابگاهها برای استفاده دانشجویان در مراسم و برنامه های مناسبتی و مذهبی و نیز احداث خانه فرهنگ را از برنامه های این معاونت در راستای امور فرهنگی عنوان کرد که نیازمند حمایت از سوی وزارت علوم و مسئولان است.
همچنین دکتر املشی، مدیر جذب و شناسایی دانشجویان غیر ایرانی با ارائه گزارشی از وضعیت فرهنگی دانشجویان غیر ایرانی گفت: رسالت این دانشگاه با توجه به بعد بین المللی دانشگاه در عرصه بین المللی بسیار مهم است که با چالش های نیز در حوزه دانشجویان غیرایرانی روبروست که باید از بالا و سطح وزارت علوم مدیریت و تعریف شود.
وی افزود: ما از قومیت های مختلف و مسلمان و غیر مسلمان دانشجو داریم که تغذیه فرهنگی این دانشجویان وسعت نظر بالایی را می طلبد به طوری که آنها سفیران فرهنگی و تبلیغ کننده این کشور در کشورهای خودشان برای جذب دانشجو باشند، باید بستر سازی و زمینه سازی فرهنگی مهیا شود تا با ایجاد تشکل های فرهنگی و اجتماعی هم دانشجویان بتوانند فرهنگ خود را معرفی کنند و هم ما با آنان حتی بعد از بازگشت به کشور در ارتباط و تعامل باشیم که این امر مطمنا دانشگاه ها را در امر بین المللی بودن موفق تر خواهد کرد.
دکتر هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز با استقبال از نظرات و موضوعات مطرح شده بیان داشت: حوزه فرهنگی جزو حوزه های پر چالش است و مدیریت فرهنگی امر بسیار سخت و پیچیده ای است برای اینکه بتوانیم در حوزه فرهنگ و دین مدیریت داشته و اثرگذار باشیم حتی با داشتن چشم باز و تخصص و تجربه در این عرصه باز هم اثرگذاری دراین حوزه پیچیده و دشوار است.
وی افزود: حوزه فرهنگی حوزه جامد و غیر سیالی نبوده بلکه پویا و مرتبط با ذهن و فکر انسان است و برخوردهای کلیشه ای در این حوزه باعث اثرگذاری منفی خواهد شد و باید پذیرفت که برخی موضوعات فرهنگی و اجتماعی اقتضائات خاص خود را دارد و نیز تغییر فرهنگی و اجتماعی امری تدریجی و مرحله به مرحله است و رشد و پیشرفت در این حوزه نسبی است البته حرکت های مثبتی را شاهدیم به طوری که ما جزو کشورهایی موفق هستیم که در حوزه فرهنگ فضای گفتگو و نقادی وجود دارد و ما موظفیم لشگر حق را تقویت و لشگر باطل را کاهش دهیم.
وی وجود تفاوت های فرهنگی را منشا تکامل دانست و افزود: تفاوت فرهنگ و یا اعتقادات باید به دیالوگ و گفتگو تبدیل شود نه تقابل و اگر پیام صداقت و درستی از سوی مدیران و مسئولان فرهنگی منتقل شود مطمنا این پیام حق دریافت شده و تاثیرگذار خواهد بود.
وی گفت: ما ظرفیت های بیشماری در این حوزه داریم اما با چالش های زیادی نیز روبرو هستیم زیرا در معرض پیام های بیشتری نسبت به گذشته قرار داریم.
وی با اشاره به وجود آسیب های اجتماعی و فرهنگی در فضای دانشگاه ها بیان داشت:در برخی حوزه ها بخوبی رشد کرده و در برخی حوزه ها مشکل داریم ، روحیه عدالت طلبی، ظلم ستیزی، مبارزه با فقر و فساد، مسئولیت پذیری، صداقت و حق طلبی و اخلاق جزو آموزه های دینی و حوزه هایی است که جامعه دانشگاهی و جوانان از این حوزه ها بسیار استقبال می کنند و باید در این حوزه ها برنامه فرهنگی درستی وجود داشته و زمینه سازی شود. نمی توان تفاوت و تنوع ها را حذف کرد یا ندید یا برخورد فیزیکی کرد بلکه باید فضای همکاری و مشارکت های اجتماعی در دانشگاه ها با توجه به ظرفیت هایی که وجود دارد بیشتر شده و روحیه و احساس امیدی که در دانشگاه ها دیده می شود تقویت شود.
نشست هیات رئیسه با معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم پیرامون مسائل فرهنگی برگزار شد - news.ikiu.ac.ir
نشست هیات رئیسه با معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم پیرامون مسائل فرهنگی برگزار شد
25 May 2015
کد خبر : 874475
تعداد بازدید : 10