درج شده توسط: مدیر سایت

مراسم بیستمین سالگرد تأسیس دانشگاه برگزار شد

06 Mar 2012

کد خبر : 859628

تعداد بازدید : 2

به گزارش خبرنگار روابط عمومی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، مراسم بزرگداشت بیستمین سالگرد تأسیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) با حضور دکتر محمد جواد لاریجانی رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی، دکتر غلامرضا سروی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، آیت الله هادی باریک بین نماینده ولی فقیه در استان، احمد عجم استاندار قزوین و همچنین مهمانان خارجی و داخلی در سالن آمفی تئاتر این دانشگاه برگزار شد.

استاندار قزوین در این مراسم بیان کرد: یکی از کارکردهای مراکز علمی و دانشگاهی به ویژه دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، کارکرد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دانشگاه است و الحمدا... این سرمایه‌گذاری در اشکال مختلف بروز و ظهور کرده و در عرصه سیاسی، اجتماعی و تعیین سرنوشت مردم تأثیرگذار بوده است.

احمد عجم ادامه داد: قطع یقین یکی از انتظارات از مراکز علمی ما، تنویر افکار عمومی و بازشناسی وظایف اجتماعی و تاریخی همه آحاد جامعه است.

وی با تبریک سالگرد تأسیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) اضافه کرد: از ریاست دانشگاه و همه دست‌اندرکاران تشکر می‌کنیم که ابتکار خوبی داشته و این همایش بزرگ را به بهانه پاسداشت بیستمین سالگرد تأسیس دانشگاه ولی برای بازنگری آنچه انجام شده و چشم‌انداز آینده علمی این دانشگاه برگزار کردند.

استاندار قزوین با اشاره به ویژگی‌های این استان توضیح داد: استان قزوین، استانی با ظرفیت‌های بالا در عرصه‌های مختلف است و این ظرفیت‌ها منجر به پذیرش، استقرار و تأسیس این دانشگاه در قزوین شده است و این استان ظرفیت‌های ملی نهفته بسیار در خود دارد.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از ظرفیت‌های این استان علما، دانشمندان و اندیشمندانی است که از این خطه برخواسته‌اند و تولید علم و دانش در این استان مسبوق به سابقه است و این ظرفیت نیز در استان قزوین قابل توسعه است.

عجم تأکید کرد: در مسیر توسعه، این دانشگاه باید نقش بین‌المللی ایفا کند و در اساسنامه این دانشگاه نیز به این نکته اشاره شده است و با توجه به ظرفیت‌های این استان در حوزه کشاورزی، صنعت، گردشگری و غیره در هدفگذاری‌ها می‌توان به این ظرفیت‌ها تکیه کرد.

وی گفت: الزاماتی در مسیر توسعه این مجموعه علمی کشور باید مورد توجه باشد و در طرح ارتقای شرایط دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) به عنوان دانشگاه جامع عنایاتی شده و همین که ریاست هیئت امنای این دانشگاه، رئیس جمهور است نشانه توجه عمیق کشور به توسعه دانشگاه و جایگاهی است که می‌تواند ایفا کند.

استاندار قزوین اعلام کرد: در سایه یک برنامه‌ریزی کوتاه مدت و بلند مدت، دانشگاه باید به اهداف ترسیمی خود دست یابد که این اهداف در مسیر زمانی مناسب قابل تحقق است و در برنامه‌ریزی‌ها به ویژه ارتقای تولید علم و دانش مباحث جدی در دانشگاه دنبال می‌شود و امروز برای بسترسازی این کار مهم و دستیابی به این هدف مهم، شاهد آماده کردن بسترهای مهم مانند طرح شتابگر ملی در این استان هستیم که در آینده نزدیک می‌تواند سطح علمی ایران در منطقه را ارتقا بخشد و بر توسعه علمی تأثیرگذار باشد.

وی یادآور شد: پرهیز از تنگ نظری و مباحث کوچک و انعطاف به نفع اهداف مهم از جمله مباحث جدی است که باید در دستور کار در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قرار گیرد و توسعه و ترویج زبان فارسی به عنوان حلقه اتصال و کلید فهم واژه‌های مشترک برای توسعه علم از فعالیت‌هایی است که در این دانشگاه دنبال شده و می‌تواند در ترویج فرهنگ ایرانی، اسلامی و انقلاب کمک کند.

عجم با اشاره به حمایت مسئولان از این دانشگاه افزود: امروز دانشگاه با برنامه‌ریزی، اهداف ترسیم شده را با حمایت مسئولان کشوری و استانی تعقیب می‌کند و باور ما این است که در چند سال آینده جایگاه دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) به لحاظ علمی در کشور، منطقه و در سراسر جهان برجسته خواهد بود.

وی خطاب به دانشجویان غیرایرانی این دانشگاه تصریح کرد: دانشجویان این دانشگاه باید برگرفته از فرهنگ اسلامی، ایرانی و انقلاب اسلامی در مناطق خود اثرگذار باشند، کما اینکه تأثیر انقلاب اسلامی به طور ویژه در مناطق مختلف کشورهای اسلامی مشاهده می‌شود و چون انقلاب‌های منطقه متکی بر قدرت الهی و توده مردم است، به تعبیر رهبری این انقلاب‌ها به سامان خواهد رسید و باور داریم انقلاب‌های حادث شده در منطقه متأثر از انقلاب اسلامی است و امروز انقلاب ما به نماد حق‌جویی و ظلم‌ستیزی تبدیل شده است.

استاندار قزوین با اشاره به باشکوه برگزار شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به مردم استان و فرهیختگان به مناسبت خلق حماسه‌ای بزرگ، حضور آگاهانه و سرنوشت ساز در انتخابات مجلس تبریک می‌گوییم که سبقه و رنگ و بوی این حضور همانند حضور دهه 60 در این کشور بود و برجستگی و اهمیت این حضور در لبیک به فرمان و دعوت تاریخی رهبر انقلاب و دشمن‌شناسی و زمان‌شناسی شماست.

در ادامه رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) اظهار کرد: خداوند حکیم را شاکریم که به ما توفیق داد بیستمین سالگرد تأسیس دانشگاه را گرامی داریم.

دکتر عبدالعلی آل بویه افزود: این دانشگاه افتخار دارد در سایه تلاش اعضای هیئت علمی، کارکنان، دانشجویان و همه همکاران خود، به عنوان تنها دانشگاه بین المللی در عرصه تولید علم، گسترش مرزهای دانش، تربیت نیروی انسانی متعهد، خلاق و کارآفرین همگام با جامعه دانشگاهی کشور در مسیر رشد و اعتلای علمی کشور گام بردارد.

وی عنوان کرد: در کنار فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تربیت نسل جوان، این دانشگاه پذیرای دانشجویانی از دیگر کشورها است که با اشتیاق این مرکز علمی را برای کسب علم و دانش برمی‌گزینند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) خاطر نشان کرد: این دانشگاه پس از دو دهه تلاش علمی و معنوی، در سایه عنایت خداوند متعال و پیروی از رهنمودهای معمار کبیر و ارشادات مقام معظم رهبری، همچنان توانمند در مسیر شکوفایی علمی حرکت می‌کند.

وی با اشاره به اهمیت نقش دانشگاه‌ها در جهان امروز تصریح کرد: در جهان امروز نقش موثر دانشگاه‌ها در پیشرفت و توسعه کشورها بر همگان روش است و توسعه علمی بخش جدایی ناپذیر توسعه همه جانبه است؛ دانشگاه به عنوان کانون تولید فکر و اندیشه و به عنوان نهادی که آموزش نخبگان را بر عهده دارد، تأثیر انکارناپذیری در راستای هدایت جوامع و ملت‌ها دارد.

آل بویه اعلام کرد: به نظر می‌رسد این تلاش‌های علمی زمانی می‌تواند در رستگاری بشریت موثر باشد که با ایمان، اعتقاد و اخلاق همراه باشد و دانش را منحصر به یک کشور و قوم ندانسته و فرصت‌هایی را فراهم کند که همه انسان‌ها در سایه عدالت با همدلی و هم‌افزایی و همکاری از دستاوردهای هم بهره‌مند شوند تا شاهد شکل‌گیری جامعه جهانی باشیم که در آن با حاکمیت ارزش‌های الهی و فضیلت‌های اخلاقی، علم و عالم مورد تکریم قرار گرفته و از حقوق و کرامت انسانی پاسداری شود و نظم و قانون‌مداری و تعهد و وجدان کاری چراغ راه همه باشد و استقلال و عزت همه کشورها پاس داشته شود و همه ملت‌ها بتوانند در تعیین سرنوشت خود سهیم باشند.

وی به بیداری اسلامی در کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: قطع یقین خیزش و بیداری اسلامی که از کشورهای منطقه فراتر رفته و در میان ملت‌های مختلف جهان در حال شکل‌گیری است، می‌خواهد همین پیام را به جهانیان برساند که انسان‌ها تنها در سایه حاکمیت عدالت می‌توانند در مسیر تکامل خویش گام بردارند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) یادآور شد: دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) می‌کوشد بتواند با خودباوری و ارزش‌مداری در پرتو گسترش همکاری‌های علمی و بین‌المللی با دانشگاه‌های معتبر جهان و به ویژه کشورهای دوست در چشم‌انداز 10 ساله به یکی از دانشگاه‌های برتر منطقه و در افق 20 ساله به یکی از دانشگاه‌های سرآمد جهان تبدیل شود.

در ادامه این مراسم رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بیان کرد: در سال‌های ابتدای تأسیس این دانشگاه باور نداشتم که می‌تواند توسعه چشمگیری داشته باشد و ظرفیت مهمی را پیدا کند ولی خدا را شکر که این دانشگاه به یکی از مراکز علمی مهم کشور تبدیل شد.

دکتر محمد جواد لاریجانی با اشاره به بیداری اسلامی و نقش این دانشگاه در تربیت نخبگان جهان اسلام ادامه داد: این دانشگاه می‌تواند جایی باشد که نخبگان سیاسی و مدیریتی آینده منطقه را کمک کند که بتوانند بصیرت داشته و شرایط حقیقی را تشخیص دهند و اولویت‌ها را فهمیده و تصویر درستی از نظام اسلامی و مدیریت کارآمد داشته باشند و این پتانسیلی است که مخصوص دانشگاه است.

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی اضافه کرد: این دانشگاه در این زمینه می‌تواند نقش مهمی را بر عهده داشته باشد و ان‌شاا... با همتی که وجود دارد، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) یک مرکز بزرگ علمی نه تنها در کشور و جهان اسلام بلکه در کل عالم خواهد شد.

وی به دستاوردهای انقلاب اسلامی اشاره و تصریح کرد: انقلاب اسلامی حادثه بزرگ تاریخی بود که دو دستاورد مهم از این حادثه به وجود آمد که تأسیس نظام اسلامی و جمهوری اسلامی و دیگری نهضت بیداری اسلامی بود؛ امام خمینی (ره) از روز نخست توفیق انقلاب، صحبت از نهضت بیداری می‌کردند و انقلاب را دارای ابعادی فراتر از مرزها می‌دانستند.

لاریجانی عنوان کرد: امروز شاهد این پدیده عظیم هستیم که ارکان سیطره غرب را به لرزه درآورده و تعادل آنها را بر هم زده به طوری که اظهارات اوباما نیز این امر را نشان می‌دهد و انتخابات نیز بیشتر تعادل آنها را بر هم زد.

وی با اشاره به اظهارات اوباما مبنی بر اینکه "من به ملت و دولت ایران اخطار می‌کنم اگر منافع ما در منطقه به خطر افتد ما در حمله به ایران تردید نخواهیم کرد" اعلام کرد: اگر منافع آمریکا یعنی نوکران آنها در مصر و یمن باشند، منافع آمریکا در حال نابودی است و سقوط حسنی مبارک مسئله کوچکی نبود بلکه زلزله ای بر منافع نامشروع آنها بود و دستی که به ایران حمله کند، قطع می‌شود.

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با اشاره به دموکراسی لیبرال غرب ادامه داد: تجربه دموکراسی لیبرال در غرب، تجربه‌ای شکست خورده است و محصول این دموکراسی لیبرال نیز حکومت‌هایی شد که ارتش آنها می‌توانند به کشورها حمله کرده و انسان‌ها را کشته و توهین و جسارت کنند و شکست بخورند و حرف زیادی نیز بزنند.

وی یادآور شد: دولت آمریکا در عراق، هزینه‌های مختلفی را در آینده و حال بر عهده ملتش گذاشت و از طرفی نیز 8 هزار کشته و 40 هزار مجروح داد و در نهایت کمترین توفیق این بود که وقتی داشت عراق را ترک می‌کرد مردم عراق از وی تشکر کنند ولی مردم برای رفتن آمریکایی ها جشن گرفتند؛ شکست آمریکا در افغانستان نیز عظیم‌تر از اینهاست.

لاریجانی ادامه داد: سیاستمداران آمریکا در داخل کشورشان نیز طوری رفتار می‌کنند که گویی بردگان اسرائیل هستند و با توجه به اینکه در آمریکا انتخابات در پیش است و کاندیداها باید دل مردم آمریکا را به دست آوردند ولی آنها تلاش می‌کنند دل سازمان‌های صهیونیستی و نتانیاهو را به دست آوردند.

وی افزود: دورانی که نظام دموکراسی لیبرال دلبری می‌کرد و فکر روشنفکران ما را می‌برد، گذشت و جوان امروز مسلمان به تجربه ایران نگاه می‌کند، تجربه ملت ما تاریخ‌ساز و قابل توجه است.

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی توضیح داد: وقتی تجربه ملت ما آغاز شد، چند چالش وجود داشت یک چالش سکولارها بود که می گفتند دین و اسلام بخش خصوصی زندگی هر فرد است در صورتی که اسلام دین اقامه و جامع است، چالش دیگر در خصوص کسانی بود که می‌گفتند اسلام در زمان خود دین خوبی بود ولی اکنون عربی و یک دین مندرس است در حالی که دین اسلام یک دین سرزنده و کامل است.

وی تأکید کرد: چالش دیگر این بود که عده‌ای می‌گفتند اسلام نمی‌تواند کارآمد باشد و تجربه موفقی در دوران مدرن ارائه دهد، ولی مشاهده کردند که جمهوری اسلامی پیشرفته‌ترین کشور در علوم و تکنولوژی منطقه است و نخستین کشور خاورمیانه است که راکتور اتمی آن برق می‌دهد و سوخت آن نیز در داخل کشور ما تولید می‌شود و این پیشرفت‌ها را دنیا مشاهده کرد.

لاریجانی گفت: تجربه ما راهگشا است ولی ما تجربه خود را تحمیل نمی‌کنیم، بر خلاف غربی‌ها که تفکر خود را تحمیل می‌کنند، غرب مدعی رهبری است ولی رهبری دروغ است و مدعی جهان‌گشایی است و جهان‌گشایی در تاریخ همواره شکست خورده است.

وی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ام‌القرای جهان اسلام است و دیگر کشورها می‌توانند از ایران اسلامی درس بگیرند.

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با اشاره به پیشرفت ایران اسلامی توضیح داد: بیشترین مقالات علمی در منطقه از ایران است که در مجلات علمی معتبر منتشر می‌شود و این پیشرفت در علم و تکنولوژی سه نکته دارد، نخست اینکه نظام ما مسئله را درست فهمید و استراتژی درست را انتخاب کرد و هدایت مستمر و مناسب برای اجرای نقشه داشت و همه اینها نیز مدیون رهبری است زیرا ایشان به طور ویژه موضوع پیشرفت علمی را پیگیری می‌کنند و چهار رکن توسعه علوم پایه، نوآوری‌های قابل عرضه در سطح جهان، میدان دادن به جوانان و چرخه علم، کاربرد، صنعت و تولید سرمایه را مورد توجه دارند.

وی با اشاره به طرح‌های علمی مطرح در حال اجرا در کشور گفت: طرح رصد خانه ملی کاشان طرح عظیمی است که در حال اجراست و این امکان را به دانشمندان ما می‌دهد در این حوزه هر چه بیشتر وارد شوند.

لاریجانی اعلام کرد: شتابگر ملی طرح دیگری است که ان‌شاا... در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) راه اندازی می شود، حدود یک‌هزار دانشمند با آن کار خواهند کرد و علاوه بر علم فیزیک، کاربرد وسیع در مسائل بیولوژیک، کشاورزی، دارو و درمان و مهندسی دارد و انواع برکات را به دنبال خواهد داشت و طرح عظیمی است که ان‌شاا... با مشارکت دانشگاه و مسئولیت پژوهشگاه دانش‌های بنیادی راه‌ می‌افتد.

وی یادآور شد: در این راستا قراردادی بین ما و دانشگاه منعقد و محل این طرح مشخص شده است، البته سه آزمایشگاه دایر شده که به اینجا منتقل می شود و کلنگ‌زنی پروژه شتابگر ملی نیز در آینده نزدیک توسط رئیس جمهور صورت خواهد گرفت و کارهای اصلی آن در حال انجام است.

در ادامه این مراسم معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به پیشرفت‌های صورت گرفته در آموزش عالی اظهار کرد: در سال 84 یکی از مشکلاتی که داشتیم مهاجرت دانشجویان برای تحصیل در مقطع کاردانی و کارشناسی به دیگر کشورها بود و این برای خانواده‌های ایرانی، مشکل هزینه و مسائل فرهنگی و اعتقادی را ایجاد می‌کرد.

غلامرضا خواجه سروی افزود: ولی خواست ملی در کشور بود که بتوانیم امکان ادامه تحصیل دانشجویان مقطع کارشناسی و کاردانی را در داخل کشور فراهم کنیم و امسال در آزمون سراسری برای مقطع کارشناسی در دانشگاه‌ها بیش از 200 هزار صندلی خالی داریم که باید فکری کرد که از امکانات دانشگاهی علاقمندان استفاده کنند و این امر نشان می دهد شیب مهاجرت دانشجویان برای ادامه تحصیل در مقاطع کاردانی و کارشناسی برعکس شده است و این امکان وجود دارد پذیرای کسانی باشیم که علاقه دارند در اینجا ادامه تحصیل دهند.

وی عنوان کرد: متقاضی برای تحصیلات تکمیلی بسیار است و تلاش شده در سال‌های آینده از لحاظ تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها، امکان ادامه تحصیل در داخل کشور فراهم شود و عدد ظرفیت پذیرش دانشجوی دکترا در سال تحصیلی جاری و سال گذشته از 5 هزار به 10 هزار و در سال آینده به 20 هزار افزایش می‌یابد و امکان ادامه تحصیل بدون تبعیض و بر مبنای عدالت و سطح دانش دانشجویان، در مقطع دکترا در داخل کشور فراهم می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص افزایش جذب دانشجوی غیرایرانی اضافه کرد: ما به سمتی می‌رویم که نه تنها دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، پذیرای دانشجویان سایر کشورها باشد بلکه تجربه این دانشگاه در اختیار سایر دانشگاه‌ها قرار گیرد و با مرکزیت این دانشگاه بتوانیم میزبان علاقمندان به تحصیل در ایران اسلامی باشیم و شاید نیاز باشد تجربه آموزش زبان فارسی این دانشگاه نیز مورد استفاده قرار گیرد.

وی تأکید کرد: زبان فارسی زبان ملی ماست ولی می‌طلبد نهضت فراگیر ترجمه از زبان فارسی به سایر زبان‌ها از این دانشگاه و سایر دانشگاه‌ها شروع شود و پیشرفت‌های علمی به شکل نرم خود در اختیار دانشمندان، عقلا و صاحبان اندیشه سایر کشورها قرار گیرد.

خواجه سروی گفت: در حال حاضر تعداد دانشجویان در کشور 4 میلیون نفر است و 300 موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی داریم و در مجموع نیز بیش از 2 هزار و 300 موسسه آموزش عالی در ایران فعال هستند و در طول سال‌های گذشته تلاش شده به سمت کیفی سازی موسسات آموزش عالی دولتی و غیرانتفاعی برویم.

وی عنوان کرد: یکی از مشکلات در حوزه آموزش عالی پراکندگی امکانات است که با توجه به این امر در بحث آزمایشگاه‌ها وزارت علوم در حال راه‌اندازی شبکه آزمایشگاهی است تا هر دانشمندی بتواند از این امکانات استفاده کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: در حوزه فرهنگی نیز بین موسسات آموزش عالی هماهنگی ایجاد کرده و شبکه هماهنگ فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و دینی در موسسات آموزش عالی به مرکزیت بزرگترین دانشگاه هر استان شکل گرفته است.

وی تصریح کرد: از دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) انتظار شایسته است مرکزیت خود را برای تربیت نیروی انسانی که جهان نیاز دارد، حفظ کند و می‌طلبد تغییراتی در ظرفیت، رشته‌ها و حتی سبک آموزش داشته تا علم نافع و سودمند از اینجا به دیگر کشورها گسترش یابد.

وی در ادامه با تبریک بیستمین سالگرد تأسیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) از حضور باشکوه مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز تشکر کرد.

در ادامه این مراسم از 20 عضو هیئت علمی، 20 کارمند، 20 دانشجو، 20 پایان نامه برگزیده در طول 20 سال گذشته و گروه های سیمرغ و سرد با اهدای لوح تقدیر، تجلیل شد.
انتهای پیام/