در این نشست کارشناسان، متخصصان و جمعی از اساتید دانشگاه ها، نظرات و دیدگاه های خود را در خصوص طرح شتابگر ملی و چگونگی عملیاتی ساختن آن که قرار است در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) اجرا شود، بیان کردند. دکتر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی در این نشست با اشاره به پیشرفت های علمی ایران و نقش اندیشمندان ایرانی در گسترش علم در جهان به ویژه پس از انقلاب شکوهمند ایران اسلامی و رشد و شکوفایی روزافزون علوم و فنون در کشور بیان داشت: جوانه های علم و خلاقیت و نوآوری در کشور زده شده و روزبروز در حال توسعه و پیشرفت می باشد که علی رغم محدودیت های فلج کننده اقتصادی باز هم با ابتکار و حمایت ملت از دولت، کشورمان توانسته این مشکلات را پشت سر گذارد.
وی با اشاره به مذاکرات هسته ای ایران افزود: کشور ما با عزت ، قدرت و اقتدار در حال مذاکره است و ذره ای ذلت در مذاکره کنندگان دیده نمی شود چون یک ملت قوی و مقتدر پشت این جریان است. دکتر صالحی در ادامه با بیان اینکه طرف های مذاکره کننده می دانند که ایران ظرفیت و استعداد بالایی در این زمینه دارد و توانسته در این گردونه هسته ای وارد شده و خود را ثابت کند.
وی گفت: طرح شتابگر ملی طرحی است که به دست پرتوان متخصصان داخلی طراحی و استقرار یافته و بسیار ارزشمند است وی با اشاره به تولید سالانه قریب به 20 تن آب سنگین به عنوان یکی از بزرگترین کشورها در زمینه تولید این محصول ضمن تشکر از دست اندرکاران طراحی و راه اندازی این پروژه عظیم در استان اظهار امیدواری کرد که بزودی پروژه سنگین چشمه نور ایران با همت متخصصین داخل راه اندازی شود.
همچنین دکتر نائینی، رئیس دانشگاه ضمن خیر مقدم به میهمانان و تشکر از مسئولان سازمان انرژی با اشاره به اهمیت این طرح عظیم و ضرورت تولید علم به ثروت و ایجاد بهره وری خواستار حمایت های شایسته مسئولان در تاسیس و راه اندازی این طرح عظیم شد.
همچنین دکتر جواد رهیقی،مدیر پروژه شتابگر ملی ایران گزارشی از نحوه تاسیس و راه اندازی این پروژه به همراه جزئیات ارائه کرد.وی گفت: این پروژه ملی با هدف رسیدن به پرتورهای نوری بسیار درخشنده (میلیاردها برابر درخشنده تر از نور خورشید) که راه برای انجام آزمایش در رشته های مختلف هموار می سازد، ساخته می شود.
رهیقی افزود: در طرح شتابگر ملی، تشعشعات مختلف هسته ای که دارای کاربردهای علمی متعدد هستند، برای انجام طرح های تحقیقاتی، علمی و اکتشافات توسط دانشمندان و متخصصان در حوزه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. وی اظهار کرد:این طرح که یک آزمایشگاه بزرگ علمی محسوب می شود،در حوزه های مختلف علمی از جمله پزشکی، فیزیک، شیمی، الکترونیک، داروسازی و کشاورزی دارای کاربرد خواهد بود. مدیر پروژه شتابگر ملی گفت: برای ساخت این پروژه که یکی از بزرگترین طرح های علمی کشور و خاورمیانه محسوب می شود، 10 سال زمان پیش بینی شده است.به گفته وی، برای اجرای این طرح به حدود 250 میلیون دلار اعتبار نیاز است.
در ادامه نشست، جلسه بحث و گفتگو با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی و تنی چند از اعضای گروه آموزشی مکانیک و فیزیک دانشگاه برگزار شد که در این نشست دکتر فضلی مدیر گروه مکانیک ضمن معرفی گروه به فعالیت ها، رسالت و چشم انداز گروه مکانیک اشاره داشت و دکتر مافی از اعضای گروه در خصوص طرح و نحوه همکاری گروه با سازمان توضیحاتی را ارائه کرد.
دکتر کاکاوند نیز از اعضای گروه فیزیک دانشگاه به فعالیت های این گروه در زمینه های علمی و پژوهشی مثل پرتو پزشکی، امکانات مورد نیاز برای فیزیک هسته ای و آزمایشگاه و تجهیزات آزمایشگاهی و امکانات مورد نیاز برای راه اندازی دوره های تحصیلات تکمیلی اشاره داشت.
دکتر صالحی در پایان ضمن تشکر از حمایت و کمک مسئولان دانشگاه در خصوص این طرح بیان داشت: پیشنهاد راه اندازی طرح شتابگر ملی در قزوین طرح بسیار خوبی است که با راه اندازی آن تحول عظیمی در منطقه ایجاد می شود و می تواند کانونی برای اجتماع فرهیختگان علمی کشور باشد که دراین میان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) با سخاوتمندی و هوشمندی این مسئله را دریافته و در این زمینه کمک کرده و اراضی خود را به این پروژه تخصیص دادند. وی همچنین به فعالیت های پژوهشی کاربردی که بخشی از نیازهای جامعه را مرتفع می کنند اشاره کرده و بیان داشت : باید بررسی های لازم در راستای ایجاد و راه اندازی رشته های کاربردی و با بازار کار صورت گیرد.
گفتنی است در طرح شتابگر ملی که یک طرح آزمایشگاهی در مقیاس بزرگ محسوب می شود، تشعشعات مختلف هسته ای که دارای کاربردهای علمی فراوان می باشند برای انجام طرح های تحقیقاتی و علمی و اکتشافات توسط دانشمندان و متخصصان در حوزه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در این طرح با استفاده از تابش سنکروترون به عنوان ابزار بسیار قدرتمند برای مشاهده و دیدن ساختارها در مقیاس اتمی و مولکولی استفاده خواهد شد.طرح چشمه نور ایران که با هدف تاسیس اولین آزمایشگاه ملی مقیاس بزرگ برای تحقیقات بین رشته ای در کشور از سال 89 کلید خورده، قرار است توسط پژوهشگاه دانش های بنیادین در زمینی به مساحت 50 هکتار در ضلع شمالی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) احداث شود.
طرح شتابگر ملی به دست پرتوان متخصصان داخلی طراحی و استقرار یافته و بسیار ارزشمند است - news.ikiu.ac.ir
طرح شتابگر ملی به دست پرتوان متخصصان داخلی طراحی و استقرار یافته و بسیار ارزشمند است
21 Apr 2015
کد خبر : 873244
تعداد بازدید : 11