در ابتدای همایش دکتر رحیم هاشم پور دبیر همایش گزارشی از برگزاری سومین دور از همایش های معماری و شهرسازی ارائه کرد.
وی خاطرنشان کرد: هدف این همایش در نهایت برای به رسیدن به یک منشور است تا بتواند حداقل های معماری خوب را از بد متمایز کند، چرا که وجود نظریه های تحمیلی که توام با قدرتهای سیاسی و ریالی و یا وارداتی همراه هستند، شهرهای ما را به سویی برده اند که امروزه تشخیص یک معماری و شهرسازی ایده آل برای آینده کشور بسیار دشوار شده است.
هاشم پور افزود: هدف از دسترسی به منشور، نه برای محدود کردن تفکر نو و یا خلاقیت های معمارانه و یا شهرسازانه می باشد، بلکه برای در مسیر قراردادن تفکر نو در حفاظت از فرهنگ و رعایت اصول و مبانی نظری و اعتقادی این مرز و بوم است.
دبیر علمی همایش ملی معماری و شهرسازی هدف اصلی از برگزاری این همایش را بررسی مشکلات در شهرهای امروز و بدنبال آن ارایه راهکارهای نظری و اجرایی در حل مشکلات عنوان کرد و افزود: برای اینکه به نتیجه گیری اساسی دست یابیم، این همایش به صورت زنجیره ای و سالانه یکبار با مباحث تخصصی برگزار می شود.
در ادامه دکتر نایینی، رییس دانشگاه طی سخنانی در این مراسم بیان داشت: ساخت شهرهای آینده باید متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی باشد و اساتید معماری و کارشناسان این حوزه باید تعهد لازم را نسبت به این موضوع داشته باشند.
وی افزود: معماری و طراحی شهری آینده باید موجب توسعه پایدار شود و به اصل و ماهیت ایرانی و اسلامی ارج بگذارد.
دکتر نایینی اظهار داشت: ممکن است در اثر شرایط رنگ و ظاهر تغییر کند اما شاکله اصلی ما باید متناسب با فرهنگ غنی و بسمتی هدایت شود که با فرهنگ ما تناقض نداشته باشد.
رییس دانشگاه اظهار امیدواری کرد برگزاری همایش هایی مانند معماری و شهرسازی در گذر زمان بتواند با ارایه نظرات کارشناسی اساتید این رشته گام هایی اساسی در جهت تحقق اصول مناسب شهرسازی براساس فرهنگ ایرانی اسلامی داشته باشد.
استاندار قزوین نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت:شهر بدون شهروند مفهومی ندارد و امروزه انسان ها در شهرهای ما از حقوق اولیه خود که همان آرامش است محروم مانده اند.
مرتضی روزبه گفت: غفلت از انسان در معماری و شهرسازی امروز ماشین محوری را بجای انسان محوری ایجاد کرده است به گونه ای که شهرها بیشتر برای عبور ماشین ها طراحی شده است و انسان هیچ نقشی در این زمینه ندارد.
وی گفت:ما در شهرسازی جدید دچار واگرایی شده ایم و هیچ همگرایی را بین انسان ها مشاهده نمی کنیم و محله هویت خود را از دست داده است.
استاندار قزوین افزود: انسان ها در گذشته با همین هویت ها یکدیگر را می شناختند اما زندگی آپارتمان نشینی امروز بدون هیچ گونه ارتباط بین ساکنان آنها هویت را از محله ها گرفته است و آنها را دچار یک واگرایی کرده است.
وی گفت: تفاوت بین معماری گذشته با امروز به گونه ای است که برخلاف گذشته که در ورود به هرکدام از شهرها متناسب با اقلیم آنها شاهد معماری خاص آن شهر بودیم امروز در ورود به تمام شهرها شاهد یکسانی این طراحی های شهری هستیم و همین نگرانی ما را از آینده بیشتر می کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی نیز در ادامه این مراسم طی سخنانی بیان داشت: در دهه های گذشته به موجودیت شهرها کم تر توجه شده است در حالی که به استناد سیاست های دنیا آینده معماری و شهرسازی به بازآفرینی شهرهای موجود است.
دکتر محمدسعید ایزدی افزود: در دهه های گذشته تغییرات سریعی رخ داده است که به شکل فزاینده ای بازآفرینی شهری را به عنوان سیاست کلیدی در ایجاد تحولات اجتماعی و اقتصادی کشورهای دنیا معرفی کرده است و کشور ما نیز به این سمت در حال حرکت است. وی افزود: وضعیت امروز شهرها ، آلودگی ، فقر و ناپایداری آنها در ابعاد مختلف به گونه ای که آنها را در مقابل کوچکترین تغییر اقلیمی ناپایدار کرده است کیفیت زندگی را به پایین ترین حد رسانده است.
ایزدی خاطرنشان کرد:شاید بازآفرینی به این علت مورد توجه دنیا قرار گرفته است که تمام ابعاد اقتصادی، فرهنگی اجتماعی و زیست محیطی و کالبدی شهر را در یک ساختار هم پیوند و یکپارچه مورد توجه قرار می دهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با ارایه نمونه های موفق از بازآفرینی شهری در کشورهای مختلف دنیا افزود:این بازآفرینی شهری موجب تقویت همبستگی اجتماعی می شود.
گفتنی است “سومین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان” توسط دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین در محورهای معماری و شهرهای سنتی در مواجه با تفکر مدرنیته،مدیریت و حقوق شهروندی در شهرهای سنتی و مدرن، شهر ایرانی-اسلامی گذشته، حال ، آینده،معماری و شهرسازی اسلامی از منظر جهانی شدن،تدابیر تداوم سنت در معماری امروز،تاثیرات شرایط کنونی (اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی ،…) در معماری و شهرسازی فردا، پرسشهای پیش روی مرمت در حفاظت از معماری و شهرسازی و مبانی و شیوه های مداخله در حفاظت از میراث معماری و شهرسازی برگزار شد.
سومین همایش ملی معماری و شهرسازی در دانشگاه برگزار شد - news.ikiu.ac.ir
سومین همایش ملی معماری و شهرسازی در دانشگاه برگزار شد
15 Nov 2015
کد خبر : 877953
تعداد بازدید : 13