نشست تخصصی استانی با عنوان آیندهنگاری زیستفناوری و نقش آن در توسعه پایدار به صورت وبینار مجازی و آنلاین با حضور 110 نفر شرکت کننده برگزار شد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه در این نشست گفت: زیست فناوری، ظرفیت بسیار بالای علمی دارد که میتواند در حل بسیاری از مسائل جاری استان قزوین و کشور راه حل ارائه نماید.
دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) با همکاری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نشست تخصصی آینده نگاری زیست فناوری و نقش آن در توسعه پایدار را با حضور دکتر فرخ زاد معاون عمرانی استاندار، مسئولان ستاد توسعه زیست فناوری و مدیران سازمانهای محیط زیست، آب منطقه ای، آب و فاضلاب، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، جهاد کشاورزی و دستگاه های اجرایی استان قزوین که مرتبط با این حوزه بودند، برگزار کردند.
در این نشست که با هدف تبیین ماموریت های محوله به دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) از سوی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معرفی امکانات و توانمندیهای دانشگاه و همچنین ایجاد ارتباط بین ارگانها و دانشگاه در حوزه زیستفناوری و معرفی امکانات و حمایت های ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد به شرکت کنندگان گواهی حضور با امتیاز بازآموزی برای کارکنان دستگاه های اجرایی ارئه گردید.
دکتر مهدی زندیه دراین نشست استانی افزود: امروزه کمربند سبز و باغهای قزوین به مقدار زیادی از بین رفته که باید در جهت حل این مشکل و جلوگیری از گسترش بیشتر آن اقدامات فوری انجام گیرد. وی اضافه کرد: مسائل بیوتکنولوژی، میکروارگانیسمها و پالایشهای توامان آب و خاک همگی از جمله مواردی هستند که میتوانند در صحنه پهناور قزوین با ظرفیتهای بالای کشاورزی و صنعتی موثر باشند.
دکتر زندیه با تاکید بر نقش ارزنده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حمایت از طرحهای تحقیقاتی این حوزه ادامه داد: در تمام این حوزهها میتوان با تشکیل یک بسیج علمی حرکتهای هدفمندی را انجام داد. در ادامه دکتر مازندرانی زاده، دبیر این نشست و رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گفت:اهداف این نشست تحلیل و تشریح طرح تقسیم کار ملی برای استان قزوین، معرفی امکانات و توانمندیهای دانشکده کشاورزی، تبادل نظر برای بسترسازی و ایجاد شبکه فعالان در حوزه زیست فناوری در هر منطقه و تبادل نظر در خصوص رصد دانش و آینده نگاری در حوزه زیست فناوری هر منطقه است.
دکتر حامد مازندرانی زاده افزود: بر مبنای سند ملی تقسیم کار زیست فناوری به هر کدام از دانشگاهها در کشور وظایفی سپرده شده که دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) نیز یکی از این دانشگاهها است.
وی اضافه کرد: با این کار تکلیف مشخص است و هر فردی میداند برای حوزه کاری و مطالعاتی خود به کدام دانشگاه مراجعه کند.
دکتر مازندرانی زاده افزود: در قالب این سند سه وظیفه به دانشگاه امام خمینی(ره) محول گردیده که عبارتند از: بهبود ژنتیکی میکرو ارگانیسمها و گیاهان مهم اقتصادی ناحیه البرز مرکزی و دشتهای مرتبط برای تولید ترکیبات ارزشمندی چون پروتئین نوترکیب انسانی آلبومین و اینترفرون گاما، زهکشی زیستی با استفاده از گونههای گیاهی و میکروارگانیسمها برای دفع آب مازاد و آلایندههای خاک و همچنین پالایش توامان آب و خاک در پسابهای شهری و کشاورزی و در نهایت طراحی و ساخت تراشههای الکترونیکی زیستی برای جداسازی سلولهای سرطانی در حال گردش در خون.
در ادامه سخنرانان نشست با موضوعات تخصصی حوزه زیست فناوری ارائه های مربوطه را انجام دادند.
زیست فناوری ظرفیت بسیار بالای علمی دارد - news.ikiu.ac.ir
زیست فناوری ظرفیت بسیار بالای علمی دارد
26 Jan 2021
کد خبر : 914011
تعداد بازدید : 11