عضو هیات علمی دانشگاه: در صورت برطرف شدن موانع سرمایه گذاری خارجی در کشور، صنایع کوچک و متوسط می توانند بخش زیادی از بار تولید و اقتصاد کشور را به دوش بکشند.
به گزارش معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه؛ دکتر مهدی نصراللهی عضو هیات علمی گروه مدیریت صنعتی دانشگاه و مجری طرح برگزیده وزارت علوم تحقیقات و فناوری با عنوان «تحلیل شهرکها و نواحی صنعتی برخوردار برای استقرار سرمایه گذاری خارجی» در گفتگو با خبرنگار دانشگاه گفت: کشور با منابع داخلی خودش با سرعت کمی میتواند رشد کند چون پسانداز داخلی کشور کم است و برای پیش بردن برنامههای توسعه کشور نیاز به سرمایههای خارجی داریم و این ایدهای است که همهی کشورهای در حال توسعه از آن استفاده می کنند و با بررسی مدلهای اجرا شده در کشورهای مالزی، سنگاپور و حتی کشورهایی که تازه شتاب گرفتند مانند ترکیه، به این نتیجه رسیدیم قطعاً نیازمند سرمایه گذاری خارجی هستیم.
دکتر نصرالهی درباره هدف اصلی طرح خود بیان داشت: هدف از انجام این طرح بررسی چگونگی شرایط جذب سرمایه گذاری خارجی در دوران پسابرجام است زیرا سرمایه گذاری خارجی بر روی توسعه کشور تاثیر بسیار زیادی دارد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه افزود: شرایط کشور ما با بقیه کشورها فرق می کرد، ما قبل از برجام در تحریم های شدیدی بودیم؛ بنابراین وقتی برجام به تصویب رسید فرصت خوبی برای ورود سرمایه خارجی به کشور ایجاد شد. ایران بازارهای بزرگی دارد، از نظر امنیتی کشور با ثباتی است، نیروی کار ارزان قیمت دارد واز منابع اولیه مناسبی برخوردار است و این مزایا شرایط خوبی برای سرمایه گذاری خارجی با ضریب اطمینان بالا فراهم کرده است.
دکتر نصرالهی ضمن تبیین تمرکز طرح بر صنایع کوچک و متوسط گفت: صنایع کوچک و متوسط در تمام دنیا در حال رشد هستند و بخش زیادی از بار تولید و اقتصاد کشورها را به دوش میکشند. بنابراین تمرکز این طرح روی این صنایع است و صنایع کوچک به طور خاص در شهرکهای صنعتی کشور متمرکز می شوند؛ به این ترتیب بررسی شد که کدام شهرکهای صنعتی فرصت مناسب یا زیرساختهای لازم را برای سرمایه گذاری خارجی را دارند.
مجری طرح «تحلیل شهرکها و نواحی صنعتی برخوردار برای استقرار سرمایه گذاری خارجی» در خصوص راه های دستیابی به اهداف طرح گفت: دوکار اصلی برای دستیابی به این هدف انجام شده است. اول اینکه شاخص های ارزیابی شهرکهای صنعتی را ارزیابی شده که شامل۲۴ شاخص از جمله زیرساخت های لازم مثل آب و برق، نزدیکی به گمرک، نزدیکی به جادههای مهم، امنیت، دسترسی به نیروی کار است و دوم براساس این شاخص شهرک های صنعتی کشور را رتبه بندی شده اند و تعدادی از شهرکها را به عنوان شهرکهای صنعتی دارای فرصت و قابلیت جذب سرمایه خارجی شناسایی شدند.
عضو هیات علمی گروه مدیریت صنعتی دانشگاه ادامه داد: موانع سرمایه گذاری خارجی در کشور بررسی شده که می توان به موانع بانکی، گمرکی، مالیاتی، محیطزیست، انرژی، بخش بازرگانی اشاره کرد و برای فراهم شدن بستر لازم برای سرمایهگذاری خارجی باید تصمیم گیران کلان به فکر برطرف کردن این موانع باشند. و همچنین انواع روشهای سرمایهگذاری خارجی و جذب سرمایهگذاری خارجی مورد بررسی قرار گرفته و بهترین روشها و مدلها با توجه به وضعیت کلی کشور پیشنهاد شده است. شناسایی بسترها، الزامات و امکانات مورد نیاز برای ورود سرمایه خارجی و استفاده از سرمایهگذاری خارجی از دیگر اقدامات این طرح بوده است.
وی همچنین به همکاران این طرح از جمله خبرههای صنعت، خبرههای سازمان صنعت معدن تجارت، خبرههای سازمان صنایع کوچک و متوسط، شرکت شهرکهای صنعتی، و فعالان حوزه صنعت در شهرکهای صنعتی وکارخانه دارها اشاره کرد و درباره بیانیه مهم رهبر معظم انقلاب با عنوان گام دوم انقلاب بیان داشت:
موتور پیشرفت جامعه استفاده از نیروی جوان و متخصص است و تاکید مقام معظم رهبری این بود که از دانش افراد جوان استفاده بشود، ضعف اساسی که در حال حاضر دچارش هستیم این است که ارتباط محکمی بین صنعت و دانشگاه و جامعه و دانشگاه برقرار نیست و نگاه دانش محور میتواند مشکلات فعلی جامعه را حل کند.
توسعه کشور نیازمند سرمایه گذاری خارجی - news.ikiu.ac.ir
توسعه کشور نیازمند سرمایه گذاری خارجی
09 Mar 2019
کد خبر : 902333
تعداد بازدید : 12