به گزارش روابط عمومی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)؛ پروفسور اسدالله میرکریمی در مراسم تجلیلی که به پاس بیش از نیم قرن خدمت صادقانه ایشان در عرصه علم و پژوهش، ظهر دوشنبه 8 خرداد ماه در سالن آمفی تاتر دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد، اظهار کرد: در طول عمر خود سابقه 55 سال سابقه تدریس، 70مورد کنفرانس در خارج از کشور ونوشتن 25 جلد کتاب در حوزه کشاورزی را داشتهام که برخی از کتب نیز درحال چاپ است.
این دانشمند قزوینی و پژوهشگر برجسته کشور بیان کرد: تلاشم در این ایام این بوده است که بتوانم اهمیت حشرات را شناخته و این شناخت را به جامعه نیز منتقل کنم چراکه حشرات بسیار حائز اهمیت هستند چنانچه یک حشره یک سانتیمتری ساس سالانه 6 میلیون تن از گندم ایران را از بین میبرد و ما ملزم هستیم تمام هزینه نفت را که درآمد کشور محسوب میشود صرف تهیه گندم کنیم.
وی افزود: در ساقه برنج حشرهای وجود دارد که یک و نیم میلیون تن گندم را سالانه نابود میکند و ما شاهد قیمتهای نجومی برنج هستیم، همینطور جنگلهای شاخص زاگرس توسط نوعی از پروانهها از بین میرود که تمام این موارد به اهمیت شناخت حشرات و نوع مواجه با آنها باز میگردد.
چهره شاخص علمی در رشته حشره شناسی عنوان کرد: من تاکنون 10 هزار دانشجو در مقطع مهندسی و دکتری را پرورش دادهام و دوهزار نقاشی در حوزه حشرات داشتهام، من تجربه متفاوتی را در حوزه شعر کسب کردم و تمام اشعارم را به حوزه محیط زیست و رشته تخصصی خود اختصاص دادم.
وی ادامه داد: در جنگ جهانی اول موش و کک مسبب بیماری طاعون و در نهایت مرگ 60 میلیون انسان شد و در ایران 1000 نفر براثر خسارات ناشی از موش جان خود را از دست میدهند و به تفکیک نیویورگ، لندن، تهران و کرج با چالش بزرگ وجود موشها مواجه هستند که طبق پیشبینی محققان اگر تدبیری در این حوزه انجام نشود تا 100 سال آینده موشها مالک کره زمین خواهند شد.
پروفسور میرکریمی مطرح کرد: درخصوص وجود موشها طی گزارشی از سوی بهشت زهرا متوجه شدیم که موشها وارد قبر شده و از مردهها تغذیه میکنند که راهحل مرگ موش نیز خسارات بسیاری را به همراه داشت و سبب مرگ انسان و سایر جانداران میشود که من طی تحقیقاتی متوجه وجه تمایزی بین موش و انسان شدیم که البته باید گفت که به لحاظ فیزیولوژی موش بسیار شبیه به انسان است و من با انجام طرحی موفق به حل مسئله شدم و طرح من قابلیت اجرا در سطح کلان برای مواجه با مسئله موش را دارا است.
وی تصریح کرد: بیش از 100 طرح در حوزه کشاورزی دارم که میتواند بسیار کمک کننده و راهگشا باشد از طرف دیگر عموم طرحهای اجرایی من کم هزینه است و میتواند اسباب اشتغالزایی را در نقاط مختلف فراهم کند و از دغدغه جوانان در حوزه اشتغال بکاهد.
پروفسور میرکریمی بیان کرد: سال 570 مورد سیل پیش آمد و من در این حوزه نیز طرحی دارم که علاوه بر مهار سیل زمینه بهربرداری از آن را هم فراهم میکند.
وی با بیان اینکه زنبور عسل 60 درصد در گردافشانی گیاه موثر است ابراز کرد: زنبور عسل فاخرترین موجود روی کره زمین است و اقدامات بسیاری را به نفع انسان و طبیعت انجام میدهد که درحال حاضر متاسفانه با آلودگی هوا در معرض نابودی قرار گرفته که من برای حل این مسئله آکواریومی طراحی کردم که به وسیله خرطوم به خارج از ساختمان اسباب تردد زنبورها را بدون ایجاد خسارت فراهم میکند و اسباب تولید سالانه 12 کیلو عسل میشود.
وی در پایان با بیان اینکه کاشت درخت پالونیا ظرف یکسال 50میلیون چوب مرغوب تولید میکند تشریح کرد: من براین باورم که ماباید به کشور خدمت کنیم و تمام تلاش خود را در بخشهای مختلف بکار ببریم و من در این زمینه طرحهای بسیاری دارم که میتوانم آنها را در اختیار جوانان، دانشجویان و علاقمندان قرار دهم و بااین فرآیند زمینه ایجاد اشتغال و حل مسائل مختلف را فراهم کنم.
ارائه بیش از 100 طرح در راستای حل مشکلات حوزه کشاورزی - پرتال خبری دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)
ارائه بیش از 100 طرح در راستای حل مشکلات حوزه کشاورزی
30 May 2023
کد خبر : 1384475
تعداد بازدید : 2237