"سهراب محرابیان" در سمینار صنعت فولاد ایران، مزیت ها،چالش ها و چشم انداز که توسط گروه مهندسی معدن دانشگاه و روز سه شنبه 25 آذر ماه در تالار اجتماعات دانشکده فنی و مهندسی برگزار شدافزود:در طول تاریخ از زمان حکومت قاجاریه تلاش های مختلفی از سوی حاکمان ایران برای ملحق شدن کشور به جمع فولادسازان انجام شد که در نهایت هیچ کدام به نتیجه مورد نظر نرسیدند.
وی اضافه کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با تاسیس کارخانه های فولاد مبارکه و فولاد خوزستان و نگرش دولتی خصوصا افزایش قیمت نفت شرایط بهتری برای توجه به صنعت فولاد فراهم کرد .
محرابیان ادامه داد:طی 12سال گذشته تولید سنگ آهن در بخش دولتی ایران با رشدی قابل توجه از 10میلیون تن به 34میلیون تن در سال گذشته رسید.
وی با بیان اینکه معادن دولتی اصلی ترین معادن کشور هستند اظهار داشت:ذخایر اصلی سنگ آهن ایران در استان های یزد،کرمان و جنوب شرقی کشور واقع شده اند و تمام معادن بزرگ سنگ آهن نیز تحت کنترل دولت می باشند.
محرابیان گفت:به طور میانگین تولید سنگ آهن در ایران سالانه 12درصد رشد داشته که پیش بینی می شود تا چند سال آینده به 55میلیون تن خواهد رسید.
وی افزود:گرچه آماری از میزان تولید سنگ آهن در معادن بخش خصوصی وجود ندارد اما تخمین زده می شود این معادن نیز طی سال های اخیر حدود 10میلیون تن تولید داشته اند که پیش بینی می شود طی چند سال آینده به سالیانه 15 میلیون تن نیز برسانند.
نماینده مجله بین المللی متال بولتن ادامه داد:در چند سال اخیر پروژه های فولادسازی زیادی توسط دولت ایران و بخش خصوصی این کشور اجرا شده اند، در حالی که فولادسازان فعلی ایران نیز طرح های توسعه ای را در دست اجرا دارند.
محرابیان اضافه کرد:با توجه به طرح های توسعه برنامه ریزی شده و در دست اجرا، ایران می تواند تولید فولاد خام خود را طی سال های آینده با نرخ رشد سالانه 10 درصد افزایش دهد و تولید فولاد خام ایران با در نظر گرفتن نرخ رشد محافظه کارانه سالانه 10 درصد می تواند تا سال 2017 به 22 میلیون تن برسد.
وی گفت:در زمینه صادرات نیز با توجه به مازاد سنگ آهن از اواسط دهه هشتاد خصوصا از سال 88 صادرات سنگ آهن در ایران افزایش قابل توجهی داشته است که عمدتا نیز کشور چین اصلی ترین مقصد صادرات سنگ آهن ایران است.
محرابیان با اشاره به وجود نظرات مختلف بین معدنکاران و تاجران سنگ آهن و فولادسازان خاطرنشان کرد: معدنکاران و تاجران سنگ آهن به طور طبیعی از ایده صادرات سنگ آهن حمایت می کنند اما فولادسازان تشویق می کنند که دولت صادرات این ماده معدنی را محدود کند.
این کارشناس صنعت فولاد افزود: کارشناسان پیش بینی کرده اند قیمت سنگ آهن طی سال های آینده افزایش چندانی نخواهد داشت .
نماینده مجله بین المللی متال بولتن در ایران و ترکیه افزود:دولت ایران تاکنون تصمیم جدی در زمینه محدود کردن صادرات سنگ آهن نگرفته است اما ممکن است به دلیل نداشتن ارزش افزوده محدودیت هایی برای این صنعت شکل بگیرد البته راه حل دیگر در این زمینه فراوری و تبدیل این ماده معدنی به صنایع میانی و کسب ارزش افزوده ار این طریق است.
معادن دولتی ایران در سال گذشته 34میلیون تن سنگ آهن تولید کردند - news.ikiu.ac.ir
معادن دولتی ایران در سال گذشته 34میلیون تن سنگ آهن تولید کردند
17 Dec 2014
کد خبر : 870565
تعداد بازدید : 13