درج شده توسط: مدیر سایت

یکی از مهم‌ترین ویژگی اندیشکده‌ها داشتن ساختار مستقل و مسئله شناسی است

08 Aug 2023

کد خبر : 939983

تعداد بازدید : 3

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر نوشین بیگدلی در مراسم اولین نشست‌ از سلسله نشستهای تخصصی امنیت غذایی در برنامه هفتم توسعه که روز دوشنبه ۱۶ مردادماه از سوی اندیشکده حکمرانی استان قزوین و با همکاری دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، بنیاد نخبگان استان قزوین، پارک علم و فناوری استان قزوین و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین، در سالن اجتماعات بوستان دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد اظهار کرد: طبق تاکیدات رهبر انقلاب در گام دوم انقلاب اسلامی، اندیشکده‌های حکمرانی در استان‌ها شکل گرفت. رئیس اندیشکده حکمرانی استان قزوین بیان کرد: اندیشکده‌های حکمرانی سازمان‌هایی برای ﺗﻔﮑﺮ ﻭ ﭘﮋﻭﻫﺶ ﺩﺭ حوزه ﺳﻴﺎﺳﺖﺳﺎﺯﻱ، ﺗﺼﻤﻴﻢ ﺳﺎﺯﻱ، ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺍﻳﺪﻩ و مطالعات میان‌رشته‌ای هستند ﮐﻪ ﺑﺮ ﺍﺻﻞ ﺟﻤﻊﺍﻧﺪﻳﺸﻲ ﻭ ﺍﻳﺪﻩﭘﺮﺩﺍﺯﻱ ﺍﺳﺘﻮﺍﺭ بوده و سعی دارند در حوزه سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری  آینده‌های ممکن، باورکردنی، محتمل و مطلوب را  به مدیران و تصمیم سازان جامعه معرفی و با احصاء فرصت‌ها و چالش‌ها مسئولین را از لحاظ فکری و تخصصی یاری کنند. وی افزود: یکی از مهم‌ترین ویژگی اندیشکده‌ها داشتن ساختار مستقل، تفکر آزادانه و روحیه منتقدانه و مسئله شناسی است. رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه مطرح کرد: در راستای مردمی ‌سازی حکومت و نیز استفاده از ظرفیت نخبگان، صاحب‌نظران اندیشمندان، اندیشکده‌های استانی بعنوان زیر مجموعه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ایجاد شد. دکتر بیگدلی تصریح کرد: جایگاه اندیشکده‌های حکمرانی به گونه‌ای است که حوزه مشارکتی آنها، دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها و اندیشکده‌ها، مراکز علمی و تحقیقاتی و بهره‌برداران آن مجمع نمایندگان استان و مرکز پژوهش‌های مجلس هستند که می‌توانیم بی‌واسطه خروجی نظرات نخبگان را در اختیار مرکز پژوهش ها و نمایندگان مجلس قرار دهیم. این مسئول در پایان صحبت‌هایش با تاکید براینکه اندیشکده‌های حکمرانی در لوایح و طرح‌ها به نمایندگان مشاوره می‌دهند عنوان کرد: با توجه به ظرفیتهای استان قزوین در حوزه امنیت غذایی، در اولین نشست اندیشکده حکمرانی استان قزوین، مسئله امنیت غذایی در لایحه برنامه هفتم توسعه به طور ویژه‌ مورد بررسی قرار می‌گیرد. در ادامه جلسه دکتر هادی رمضانی اعتدالی دبیر نشست تخصصی با بیان اهمیت فصل امنیت غذایی در لایحه برنامه هفتم توسعه، هدف این نشست را بررسی دقیق این فصل با دعوت و حضور صاحبنظران و اندیشمندان در حوزه­های مختلف امنیت غذایی عنوان نمود. ایشان در انتهای صحبت­های خود تاکید کرد که جمع بندی این جلسه به صورت یک گزارش کامل در اختیار مراکز مرتبط قرار خواهد گرفت. نخستین سخنران تخصصی این نشست آقای دکتر علی کیانی راد، رئیس موسسه پژوهش‌های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی به عنوان موسسه همکار و مطلع از فرآیند تدوین فصل امنیت غذایی بود. دکتر کیانی راد در سخنان خود در خصوص امنیت غذای اظهار کرد: مسئله امنیت غذایی و چالش‌های آن در دهه ۹۰ ایجاد شد که طی این چالش جهانی امنیت غذایی ایران نیز در ابعاد مختلف مورد توجه قرار گرفت. وی افزود: متاسفانه تعاریف ما از کشاورزی ناکافی بوده و در واقع کشاورزی از زنجیره‌ ارزش محصولات کشاورزی و غذایی از ژن تا سلول است که این زنجیره پیچیدگی‌های مختص به خود را دارد. این مسئول عنوان کرد: امنیت غذایی دارای چهار مولفه است که مولفه‌های آن فراهم بودن غذا از تولید یا واردات براساس اصول قانونی هر کشور، در دسترس بودن غذا به لحاظ فیزیکی و اقتصادی  که ذیل رشد اقتصادی، قدرت خرید و نرخ تورم سنجیده می‌شود، مصرف غذا با در نظر گرفتن سلامت تغذیه، رژیم، الگو و تنوع غذایی و پایداری منابع تولید غذا، ثبات و تاب‌آوری نظام غذا تعریف می‌شود. دکتر کیانی راد با تاکید براینکه هویت روستا به کشاورزی است خاطر نشان کرد: امنیت غذایی تحت تاثیر پویایی جمعیت و شهرنشینی، رشد اقتصادی و دگرگونی ساختار، وابستگی متقابل بین کشورها، بی‌ثباتی ژئوپولوتیکی است که در این بین فقر روستایی و شهری، نابرابری درآمدها و فرصت‌ها و قیمت مواد غذایی به صورت مستقیم و علم، تکنولوژی و هوش مصنوعی به صورت انحصاری در امنیت غذایی اثرگذار است. در ادامه این جلسه چهار ساعته، سایر صاحبنظران نظرات خویش را در خصوص امنیت غذایی در لایحه برنامه هفتم توسعه بیان کردند.