همایش ملی توسعه پایدار شهرهای ایران با حضور رحمان موحد معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، پیروز حناچی معاون وزیر راه و شهرسازی و همچنین سید مهدی بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار شد.
محمدعلی حضرتیها مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین، حامد مانیفر مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین، علی فرخزاد رئیس سازمان نظام مهندسی استان قزوین، محمدرضا نوروزیان رئیس کانون معماران ایران، سید ابوالحسن نائینی رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) و جمعی از اعضای شورای شهر قزوین نیز در این همایش حضور داشتند.
همایش ملی توسعه پایدار شهرهای ایران در چهار محوریت معماری، عمران، شهرسازی و گردشگری برگزارشد که از اصلیترین محورهای آن میتوان به تبیین مباحث توسعه پایدار شهرهای ایران با در نظر گرفتن سه فاکتور معماری، شهرسازی و گردشگری در عصر معاصر اشاره کرد.
ضرورت توجه به محیط زیست برای کاهش آسیبهایی که به نام توسعه پایدار در شهرهای کشور رخ می دهد و ارائه راهحلهای مناسب و متناسب با نیازهای این شهرها از دیگر محورهای این برنامه بود که به صورت نشست هم اندیشی مطرح شد.
در بخشی از همایش ملی توسعه پایدار شهری عیسی محمد، رئیس اتحادیه بینالمللی معماران (UIA) به صورت تصویری پیام خود را در قالب یک کلیپ از پیش ضبط شده برای حاضران در مراسم ارائه کرد.
در بخش دیگری از این همایش یک میزگرد و پنل تخصصی با حضور مهندسان و کارشناسان حوزه معماری، شهرسازی و گردشگری برگزار شد که هر یک جزو افراد مطرح و برجسته در سطح کشور بودند، به صورت تخصصی موضوعات مورد نظر خود در خصوص راهکارهای تحقق و نقش این سه رشته را در توسعه پایدار شهری مطرح کردند.
محمد بهشتی به عنوان کارشناس حوزه شهرسازی، مهدی حجت در زمینه معماری و محسن امامی در عرصه گردشگری به طرح موضوعات توسعه پایدار شهری در قالب پنل و میزگرد تخصصی پرداختند.
ضرورت توجه به زیرساختهای لازم برای توسعه شهرهای پایدار و رشد همگون آنها به صورت مناسب یکی از اموری بود که مورد توجه حاضران در مراسم قرار گرفته و بر توسعه آن تأکید کردند.
مطابق نظر کارشناسان و مسئولان دستگاههای اجرایی حاضر در همایش ملی توسعه پایدار شهری، ارتقای همهجانبه یک شهر و شهروندان آن در عرصههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سلامت روحی و جسمی و بسیاری امور دیگر نیاز به برنامهریزی و ایجاد شک شهر دارد که به زمینههای گوناگون آن توجه شده باشد.
برنامهریزی و تلاش مسئولان دستگاههای اجرایی در کنار قشرهای مختلف مردمی برای استفاده مطلوب از ظرفیتهای گردشگری، و بومی هر منطقه، استان و شهر یکی از ویژگیهای توسعه پایدار شهری بود که توجه حاضران در این مراسم را به خود جلب کرد.
کارشناسان بر این باور بودند که گردشگری با توجه به اهمیت اقتصادی که میتواند برای یک منطقه داشته باشد قدرت تبدیل به یک صنعت را دارد چراکه علاوه بر سودآوری به صورت گسترده و ارتقای اقتصادی مناطق مختلف کشور موجب معرفی آثار، تاریخ و تمدن کشور به دیگر ملتها میشود.
لزوم حفظ منابع و ظرفیتهای طبیعی موجود در سطح کشور از جمله استان قزوین و تلاش برای انتقال آنها به نسلهای آینده نیز یکی از موضوعاتی بود که از سوی مسئولان به آن پرداخته شد.
ارائه چهار مقاله برتر در حوزههای عمران، معماری، شهرسازی و گردشگری یکی دیگر از فعالیتهای صورت گرفته در همایش ملی توسعه پایدار شهری را به خود اختصاص داد که مورد توجه حاضران در این مراسم قرار گرفت.
حسنعلی شیری معاون اجرایی رصدخانه شهرداری تهران به بیان امور اجرایی صورت گرفته که در رصدخانه لازم است پرداخته و حاضران در این مراسم را با روند فعالیتهای رصدخانههای شهری آشنا کرد.
گفتنی است؛ پیروز حناچی معاون شهرسازی و معماری و زیر راه و شهرسازی، مرتضی رحمانیموحد معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور و محمدرضا نوروزیان رئیس کانون سراسری انجمنهای صنفی کارفرمایان مهندسان معمار ایران از جمله سخنرانان این مراسم بودند.
در پایان همایش ملی توسعه پایدار شهری که با برنامهریزی و تلاش کانون صنفی معماران ایران برگزار شده است، با اهدای لوح از افراد برجسته و فعال در این عرصه تقدیر شد.
همایش ملی توسعه پایدار شهری در دانشگاه برگزار شد - news.ikiu.ac.ir
همایش ملی توسعه پایدار شهری در دانشگاه برگزار شد
13 Jun 2015
کد خبر : 874829
تعداد بازدید : 12