حجت الاسلام والمسلمین "محمد محمدی گلپایگانی" ، در این مراسم استقبال کم نظیر مردم استان قزوین در سال 82 از سفر مقام معظم رهبری را نشان دهنده یک ارتباط عمیق معنوی بین رهبر دینی و مردم دانست که در هیچ جای دیگری از دنیا سابقه ندارد.
وی حضور میلیونی زائران حسینی در اربعین امسال را نیز از دیگر مصادیق و نمونه های چنین ارتباط محکمی ذکر کرد و افزود: همین محبت اهل بیت و پیوند عمیق و وثیق معنوی است که میلیونها نفر را از اقصی نقاط دنیا در روز اربعین حسینی (ع) به کربلا می کشاند تا جهانیان بدانند که مسلمانان از عمق جان عاشق اهل بیت، امام و مولای خود هستند.
حجت الاسلام والمسملین محمدی گلپایگانی با قدردانی از دولت عراق در برگزاری مناسب مراسم روز اریعین ادامه داد: خوشبختانه با وجود ازدحام و حضور بی نظیر جمعیت در روز اربعین در کربلا، دولت عراق توانست این حجم میلیونی جمعیت را بخوبی مدیریت کند.
وی در ادامه با اشاره به ظهور جریان خشن و تروریستی داعش در منطقه ادامه داد: دشمنان اسلام با راه اندازی این جریان تکفیری که جنایات و خشونت های عریان مرتکب می شوند، در صدد خشن و زشت جلوه دادن چهره اسلام می باشند که در تاریخ و سابقه دین مبین اسلام و سیره پیامبر اکرم(ص) ذره ای از نمونه های آن دیده نشده است.
حجت الاسلام محمدی گلپایگانی خاطرنشان کرد: گروههای تکفیری اعلام کرده بودند که با تصرف کربلا و نجف و کاظمین عتبات عالیات را از بین خواهند برد و پس از آن نوبت مشهد مقدس خواهد بود که اگر رشادت های ملت غیور عراق به خصوص شیعیان آن با فتوای آیت اله العظمی سیستانی و سازماندهی نیروهای مردمی نبود، کربلا و نجف هدف حملات وحشیانه آنان قرار می گرفت.
رییس دفتر مقام معظم رهبری در ادامه با تسلیت رحلت آیت اله غیوری و طلب شفای عاجل و سلامتی و عافیت برای آیت اله هادی باریک بین نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین، ادامه داد: وجود چنین شخصیت هایی که از دست پرودگان مکتب اسلام و اهل بیت(ع) و مبلغ تعالیم بلند دینی هستند، فرصت بزرگی برای جامعه اسلامی است که باید قدردان آنها باشیم.
حجت الاسلام محمدی گلپایگانی با اشاره به ایده اقتصاد مقاومتی، تحقق آن را مستلزم استفاده از ظرفیت های کشور به خصوص استعدادهای علمی، اندیشمندان و نخبگان جامعه دانست و ادامه داد: تا زمانی که این ظرفیت های بزرگ وارد کار نشوند، امکان تحقق برنامه ها و تحقق دستاوردی نصیب کشور نخواهد شد.
وی ترویج فرهنگ صرفه جویی و پیشگیری از اسراف و تبذیر را از مهمترین پیش شرط های اقتصاد مقاومتی ذکر کرد و افزود: امروزه در برخی از مراسم شاهد اسراف های زیادی هستیم که در اسلام و سیره ائمه اطهار(ع) نمونه آن را نمی بینیم.حجت الاسلام محمدی گلپایگانی خاطرنشان کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید با خوداتکایی و بهره گیری از توان داخلی، اصل صرفه جویی را در کشور به یک فرهنگ تبدیل کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بارها اعلام کرده اند با مذاکره و حتی تمدید مذاکرات هسته ای مخالفتی ندارند، افزود: اولین اثر این مذاکرات آشکار شدن ذات ناپاک دشمنان ما به جهانیان بود و شاهدیم که طبل رسوایی دشمنان در دنیا نواخته شده است.
حجت الاسلام محمدی گلپایگانی با اشاره به شرارت های دشمنان اسلام در کشورهای منطقه و جنایات و خونریزی در بین مردم مظلوم این کشورها ادامه داد: امروزه اگر تدبیر و درایت مقام معظم رهبری و عزت و قدرتمندی نیروهای مسلح کشور نبود، شاید وضعیت ما هم بهتر از همسایگانمان نبود.
رییس دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه قدرت نیروهای مسلح ایران در منطقه حرف اول را می زند افزود: امروز دشمنان ما پس از سی و پنج سال نقشه و توطئه های مختلف علیه انقلاب اسلامی که هیچکدام به نتیجه نرسید، از طریق تحریم وارده شده اند که امیدواریم با لطف خداوند، پایداری ملت و تلاش دولت از این تنگنا نیز مانند سایر امتحانات با موفقیت و سربلندی بیرون آییم.
رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری نیز در ادامه این مراسم گفت: بحران هایی مانند تحریم های اقتصادی در اختیار ما نیستند اما باید ظرفیتی ایجاد کرد تا آسیب پذیری در اقتصاد خود را کاهش دهیم که این همان اقتصاد مقاومتی است.
دکتر"علی آقا محمدی" توسعه درون زا،برون گرایی و اتکا به خود را از رویکردهای اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و ادامه داد:باید با روش های جدید و اتکای بیشتر به مردم و درون زا کردن اقتصاد و اتصال آن به خارج به شیوه ای که قابل قطع کردن نباشد کشور را به جلو ببریم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به اهداف پیش بینی شده برای برنامه ششم توسعه کشور اشاره کرد و گفت:هدف سیاست های کلی برنامه ششم که به مجمع داده شده است توسعه همه جانبه با رشد اقتصادی شتابان، فراگیر، پایدار، دانش بنیان، بهره ور،عدالت بنیان، درون زا و برون گرا می باشد.
وی به اجزای مهم اقتصاد مقاومتی نیز اشاره کرد و افزود: رشد پویای اقتصادی،بهبود شاخص های مقاومت اقتصادی و عدالت اجتماعی اجزای اصلی سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را تشکیل می دهد.
آقامحمدی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به موضع خصمانه آمریکا نسبت به ایران، گفت: تلاش برای شکست گفتمان شیعه و جمهوری اسلامی ایران موضع آمریکا می باشد و ابزار آنها در این خصوص از شیوه نظامی به اقتصادی تغییر یافته است.
وی دستیابی به جایگاه طبیعی ایران در اقتصاد بین المللی را هدف استراتژیک نظام جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: با وجود آنکه دشمنان در صدد متوقف کردن مراحل رشد و پیشرفت ایران هستند، جمهوری اسلامی ایران به اقتدار خود در سطح منطقه و جهان افزوده است و در حوزه های اقتصادی نیز به جلو پیش می رود.
وی در ادامه به چشم انداز 20 ساله کشور اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف کلیدی و اصلی کشور که در این سند به آن اشاره شده است، ارتقای جمهوری اسلامی ایران به قدرت اول اقتصادی در منطقه آسیای جنوب غربی است و مفهوم این موضوع آن است که پیش بینی کشورمان براساس اولویت استراتژیک منطقه ای است که در آینده مورد تهدید اساسی واقع می شود.
وی با بیان اینکه خاورمیانه یکی از مناطق حساس و مهم دنیا است و اگر به سامان برسد می تواند از آشفتگی ها دور بماند، اظهار کرد:جمهوری اسلامی ایران همواره برای ایجاد صلح و ثبات و کاهش تنش ها در منطقه تلاش کرده است اما دشمنان و حامیان آنها در منطقه خواهان این موضوع نیستند.آقا محمدی در ادامه بر تلاش جامعه برای تقویت اقتصاد کشور تاکید کرد و افزود:ما در 8 سال جنگ تحمیلی تجربیات ارزشمندی کسب کردیم و بعد از آن نیز برنامه ریزی های خوبی در عرصه سیاست خارجی داشتیم که لازم است این تجربیات را در عرصه اقتصادی نیز به پیش ببریم .
وی توجه به آمایش سرزمین جهت توسعه متوازن تمام ظرفیت های کشور و تبدیل شدن به اولین قطب اقتصادی آسیای جنوب غربی و جانمایی ایران در منطقه را از تاکیدات مقام معظم رهبری عنوان کرد و خواستار توجه جدی مسوولان به این مهم شد.
آقامحمدی در پایان جهاد اقتصادی را مهم تر از جهادهای پیشین یاد کرد و آنرا موجب اقتدار هرچه بیشتر نظام جمهوری اسلامی برای مقابله با دشمنان خود یاد کرد و گفت: پیشرفت اقتصادی در گرو تقویت زیر ساخت های فرهنگی است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این مراسم افزود: امروزه تقریبا 95 درصد بودجه کشور صرف هزینه های جاری و دستمزدها می شود که برای تحقق اقتصاد مقاومتی و رشد اقتصادی کشور باید این نقشه را تغییر داد و منابع بدست آمده از فروش نفت و گاز را به سمت توسعه اقتصاد، ایجاد اشتغال، تاسیس شرکت های دانش بنیان، برای خلق ثروت و فربه کردن دولت از لحاظ درآمد هموار کرد.
حجت الاسلام سید" محمد حسن ابوترابی فرد" رشد اقتصادی کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی را با اقتصاد و مدیریت دولتی ناممکن دانست و افزود:مسئولان باید برای رشد و پیشرفت کشور زمینه را برای حضور مردم فراهم سازند. وی با قدردانی از خدمات دولت در بخش اقتصادی و مهار تورم، اظهار امیدواری کرد، دولت یازدهم با یک عزم جدی در جهت کوچک کردن دولت و کاهش هزینه های کشور قدم بردارد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد در ادامه، سفر رهبر معظم انقلاب به استان قزوین در سال 82 را از چند بعد قابل تحلیل و ارزیابی دانست و اضافه کرد: این سفر که از بعد نمادین بزرگترین اجتماع مردم قزوین را رقم زد، نماد یکپارچگی دولت، ملت، مرجعیت و رهبری نظام بود که می تواند برای همیشه در تاریخ این استان به عنوان یک نقطه عطف و اتکا و آغاز حرکت بسوی افق های بلند استمرار داشته باشد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد ادامه داد: این سفر از منظری دیگر، راه را برای حرکت پرشتاب استان در اجرای پروژه های مختلف در عرصه های گوناگون هموار و مجموعه ای از پروژه ها با ظرفیتی بسیار خوب آغاز و اجرایی شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جمهوری اسلامی ایران، امروز در یک نقطه چرخش راهبردی که تاریخ یک ملت را رقم می زند قرار گرفته که ما از یک منظر هدف و از منظری دیگر پدید آورنده نقشه راه بودیم.
وی خاطرنشان کرد: از یکسو غرب نقطه ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت را آغاز یک چرخش استراتژیک برای سقوط ایران در منطقه و جهان می دانست و با همین هدف نقشه راه خود را تعریف و با اجماع صاحبان قدرت در نظام سلطه آن را تداوم بخشید و از سوی دیگر در نگاه رهبر معظم انقلاب، این نقطه چرخشی راهبردی بعنوان یک هدف برای افزایش اقتدار نظام و ایفای نقش فراتر در جامعه جهانی تعریف شد که در رویارویی این دو تفکر و اندیشه، جمهوری اسلامی طرف پیروز میدان بود.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایطی که کلوپ هسته ای در دست صاحبان نظام سلطه، اجازه ورود به هیچ کشوری نمی دهد، ایران با اقتدار، جایگاه خود را در اینجا محکم کرده و باید با تدبیر شایسته مسوولین و حرکت در چارچوب راهبردهای سکاندار نظام، آن را تداوم بخشد.
به گفته وی این نقطه اقتدار و حرکت عزتمندانه، با شکل گیری اقتصاد مقاومتی مبتنی بر تولید کالا و خدمات و بر آمده از پشتیبانی ملت ایران تکمیل خواهد شد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: جمهوری اسلامی که امروز بعنوان یک قدرت بزرگ، عامل ثبات در منطقه و یک قدرت پرشتاب برای دستیابی به مرزهای علم و دانش تعریف شده و در میان بازیگران سیاسی جهان نقشی کلیدی را عهده دار شده است، برای تداوم و ارتقای این نقش، هیچ چاره ای ندارد مگر اینکه اقتصادی بزرگ و متکی بر صاحبان سرمایه و مردم را سامان دهد و این مهم تحقق نخواهد یافت مگر اینکه همگی در کنار حاکمیت، خود را مسوول و متولی پیشرفت و توسعه بدانیم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از بیماری هایی که کشورهای متکی بر منابع طبیعی به آن مبتلا هستند، این است که دولت های آنها خود را متولی تمام امور دانسته و اجازه حضور و ایفای نقش را به کسانیکه می توانند کارهای بزرگ خلق کنند، نمی دهند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد در ادامه اظهار امیدواری کرد، این سفر و رهنمودهای ولی فقیه، به نقشه راهی برای حرکت و عزم مدیران استان و آغازی برای نهادینه شدن این تفکر در استان و سایر استان های کشور تبدیل شود.استاندار قزوین نیز در ادامه این مراسم با گرامیداشت فرارسیدن سالروز سفر مقمقام معظم رهبری به استان قزوین از این سفر به عنوان یک سکوی پرش و رویدادی تحول آفرین برای امروز و فرداهای جامعه یاد کرد و گفت: معتقدیم راهبردها و رهنمودهای ایشان می تواند به مدلی نه تنها در استان قزوین، بلکه برای سایر استانها و کشورهای مشابه بدل شود.
"مرتضی روزبه" افزود: با این سفر بارقه های امید برای توسعه و پیشرفت استان قزوین ایجاد شد و در حوزه مدیریتی نیز حرکتی در راستای توسعه استان آغاز شده که پازل حماسه مردم در سفر مقام معظم رهبری را تکمیل می کند و نویدبخش جامعه ای سرشار از معنویت، امنیت و رفاه اجتماعی، منزلت و کرامت انسانی خواهد بود.
وی اضافه کرد: حضور آیت الله محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری در این همایش فرصت مغتنمی است تا تلاش مضاعفی در این حوزه داشته باشیم و امروزه به فضل الهی شاهد انسجام خوبی در استان قزوین هستیم و بارقه های امید برای تحقق فرمایشات رهبری در راستای توسعه و تعالی استان احساس می شود که اگر این فرصت را از دست بدهیم، گناه نابخشودنی را مرتکب شده ایم.
روزبه گفت:جامعه امروز انتظار حاشیه روی و فرصت سوزی از مسئولین ندارد و ما باید با اراده و عزمی جدی ضمن پرهیز از حاشیه های بیهوده کارها را برای توسعه استان به پیش ببریم.استاندار قزوین گفت: خوشبختانه موضوعات اصلی و مهم استان با توجه ویژه حجت الاسلام ابوترابی فرد پیگیری می شود که جدیدترین جلسه آن درخصوص موضوع آب بود.
روزبه خاطرنشان کرد: در راستای برگزاری این همایش بزرگ تاکید کردیم که هیچ جریان داخل نظام درخصوص جلسه مربوط به فرمایشات مقام معظم رهبری نباید از دایره دعوت بیرون مانده و برای تحقق این مطالبات همه باید به میدان بیابند.
وی با اشاره به تحقق کامل مصوبات سفر رهبری به قزوین افزود: بعد دوم سفر رهبری که مربوط به راهبردها و سیاست های کلان می باشد، تاکنون زمین مانده است که دراین خصوص باید یک حرکت پرشتاب و توام با تدبیری داشته باشیم و این مسیر را طی کنیم.
استاندار قزوین افزود: همانطور که رییس جمهوری اعلام کردند، در دولت یازدهم هیچ بخشی از منویات رهبری نباید زمین بماند، امروز تمام ما مسوولان وظیفه داریم در زیر این پرچم، دستورات رهبری را در دستور کار قرار داده و بتوانیم در برنامه ششم به عنوان نقشه راه بگنجانیم.
روزبه در پایان با تقدیر از برگزاری جلسات مکرر با محوریت دکتر آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهارداشت: توجه به مناطق و توسعه درون زا از اصول محوری اقتصاد مقاومتی هستند که امیدورایم بتوانیم این مهم را در استان محقق کنیم.
نماینده مردم قزوین آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این مراسم با اشاره به پیشینه غنی فرهنگی استان قزوین، گفت: با وجود این سابقه تاریخی، فرهنگی، امروزه حوزه علمیه های قزوین چه از نظر اساتید و چه از نظر مکانی از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند.
حجت الاسلام سید"مرتضی حسینی" همچنین به جایگاه ویژه حوزه های علمیه استان قزوین اشاره کرد و افزود: این استان در طول سال های متمادی از حضور علما و صاحبنظران بزرگی برخوردار بوده است که تاسیس موزه و مرکز اسناد می تواند برای شناساندن آنان نقش ایفا کند.
وی ، توجه به صنعت، کشاورزی و آب را یکی از مهمترین مطالبات مقام معظم رهبری در سفر به استان قزوین عنوان کرد و ادامه داد: امیدواریم با توجه به مطالبات و فرامینی که ایشان طی این سفر به وزیر نیروی وقت داشتند، شاهد احیای این دو حوزه به خصوص در موضوع آب باشیم.
دبیرکمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امیدواریم سهم آب قزوین از سد طالقان تامین شود، اما در سال جاری به دلیل کم آبی در استان تهران، بخش بیشتری از آب این سد به تهران منتقل شد، که برای حق آبه قزوین باید برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد.
رییس مجمع نمایندگان مردم استان قزوین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای اولین بار در دوره های نمایندگی، تعامل و وحدت نظر خوبی بین نمایندگان مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی وجود دارد که امیدواریم این تعامل موجب تحقق و اجرایی شدن کامل منویات و راهبردهای مقام معظم رهبری در استان شود. در پایان این مراسم از کتاب مجموعه سخنرانی ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری در سفر 25 آذر سال 1382 به استان قزوین با عنوان "در دیار کهن و فرزانگی" رونمایی شد.
همایش سالروز سفر مقام معظم رهبری به استان قزوین در دانشگاه برگزار شد - news.ikiu.ac.ir
همایش سالروز سفر مقام معظم رهبری به استان قزوین در دانشگاه برگزار شد
20 Dec 2014
کد خبر : 870650
تعداد بازدید : 13