نشست هم اندیشی توسعه دولت الکترونیک در استان قزوین با حضور دکتر مرتضی براری، معاون امور دولت،مجلس و استان ها وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ،عباسعلی درفشانی معاون استاندار ، مهندس یوسف رضایی نیک ،مدیر کل اداره ارتباطات و فناوری اطلاعات استان و دکتر سید ابوالحسن نایینی رییس دانشگاه برگزار شد.
دکتر مرتضی براری،معاون وزیرارتباطات واطلاعات در این نشست بیان داشت:باید تحول بیشتری در حوزه ارتباطات و فناوری ایجاد شود و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی در حوزه فناوری باید بیشتر تلاش کرد و به توسعه کسب و کار و اشتغال دست یافت.
وی اضافه کرد: استان قزوین در موضوع زیرساخت ها و نیروی انسانی متخصص و توانمند از ظرفیت های خوبی برخوردار است و می تواند با این دو شاخص در جهت توسعه دولت الکترونیک حرکت کند.
براری افزود: توسعه شرکت های دانش بنیان ،توسعه تحلیل محتوا و توسعه خدمات الکترونیک مبتنی بر مزیت های استان از برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان قزوین است و استان قزوین باید از مزیت های خود در این زمینه استفاده کند.
وی گفت:80میلیون نفر جمعیت که 40درصد آنان را جوانان تشکیل می دهند و وجود 4.5میلیون نفر دانشجو که 17درصد آنها در حوزه برق و کامپیوتر تحصیل می کنند نشان می دهد کشور ما از ظرفیت بالایی در خلق ثروت برخوردار است و همچنین شبکه زیرساخت کشور نیز وضعیت خوبی دارد.
دکتر براری توسعه مرکز شتاب دهی فناوری در راستای توسعه شرکت های دانش بنیان،پردیس تولید محتوا و نرم افزار های کاربردی و تولید بازی های بومی و توسعه خدمات الکترونیک را از اهداف اصلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ذکر کرد و افزود:ما به دنبال این هستیم تا سرمایه گذاران استان در این کسب و کارهای جدید سرمایه گذاری کنند.
وی با بیان اینکه برندهای مربوط به فناوری در دهه اخیر 175درصد افزایش رشد داشته است گفت:جهت گیری برندها در سال های گذشته به نرم افزارها است که خوشبختانه جزو ظرفیت های ما نیز بوده و کشور ما نیز می تواند در این زمینه کار کند و کشور ما می تواند تا سال 2020 به یکی از ده کشور برتر دنیا در تولید نرم افزارها تبدیل شود.
وی با اشاره به تغییر روند صنایع به کسب و کارهای جدید گفت: امروزه بسیاری از کشورها وارد حوزه اقتصاد بازی های رایانه ای شده و سرمایه های فراوانی را جذب کرده اند و ایران نیز می تواند در اقتصاد بازی های رایانه ای نقش موثری ایفا کند.
دکتر براری خاطرنشان کرد:در صورتیکه نیروهای بومی ما نتوانند به اقتصاد و بازار این موارد توجه کنند فناوری الکترونیک سایر کشورها وارد می شوند و بازار را از ما می گیرند.
همچنین مهندس یوسف رضایی نبک ،مدیر اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قزوین در این نشست ضمن ارائه گزارشی از روند پیشرفت های استان در دهه گذشته و مقایسه این پیشرفت های در سطح کشوری بیان داشت: استان قزوین از نظر فناوری ارتباطات و اطلاعات در وضعیت خوبی در کشور برخوردار است و اگر نیاز به توسعه زیر ساخت است باید استفاده و خدمات بیتر نیز داشته باشیم
وی افزود:در واقع با توسعه زیر ساخت های فناوری، ارائه خدمات به مشترکین نیز باید توسعه یابد زیرا توسعه زیر ساخت های ارتباطی منجر به توسعه خدمات و در نهایت منجر به رونق اقتصادی در کشور می شود.
رضایی نیک با تاکید بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه خدمات الکترونیک افزود: امیدواریم با تداوم این نشست ها با همکاری بخش خصوصی به توسعه خدمات الکترونیک در استان قزوین کمک کنیم.
دکتر نائینی،رئیس دانشگاه نیز ضمن خوشامدگویی با اشاره به ظرفیت هایی دانشجویی و دانشگاهی استان بیان داشت: بیش از 120 هزار دانشجو در استان داریم که بازار خوبی برای بهره گیری از این ظرفیت بخوبی در استان وجود دارد و دانشگاه بین المللی امام خمینی نیز آمادگی خود را برای هرگونه همکاری و کمک در زمینه های مختلف در این بخش اعلام می دارد.
معاون توسعه و منابع انسانی استاندار قزوین نیز در ادامه این نشست تشکیل کمیته ویژه توسعه دولت الکترونیک را گام موثری در توسعه زیرساخت ها دانست و گفت:دانشگاه ها ظرفیت عمده و موثری در زمینه توسعه زیرساخت های دولت الکترونیک هستند و بخش خصوصی هم می تواند با حضور و مشارکت موثر خود در این کمیته به پیشبرد اهداف دولت الکترونیک کمک کند.
عباسعلی درفشانی افزود: ما در حوزه دولت الکترونیک ضعیف عمل کرده ایم و از خدماتی که با هزینه های فراوان بدست آمده است بخوبی استفاده نکرده ایم.
معاون توسعه و منابع انسانی استاندار قزوین افزود: به عنوان یک عامل انگیزشی ابتدا باید با در اختیار گذاشتن منابعی به بخش خصوصی زمینه فعالیت آن را فراهم کنیم تا پس از سوددهی اولیه و خروج از حالت نوپایی، بتواند منابع بیشتری را جذب کند.
مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری قزوین نیز در ادامه این نشست گفت: برای راه اندازی مرکز شتاب دهی در استان ما در نقطه صفر قرار نداریم و ورود چند دانشگاه استان در این زمینه اتقاقات خوبی در این حوزه رقم زده است که با مدیریت و تفاهم نامه های مختلف می توانیم آنها را عملی کنیم.
صفر لک افزود:خوشبختانه استان قزوین ظرفیت های خوبی در توسعه خدمات الکترونیک دارد و آمادگی پایلوت شدن برای اجرای برنامه های کسب و کار را دارد.
در پایان این نشست سایر اعضا نیز نظرات و پیشنهادات خود را در زمینه دولت الکترونیک ارایه کردند. در این نشست همچنین راهکارهای استفاده از بخش خصوصی در توسعه زیرساخت های ارتباطی و دولت الکترونیک، ایجاد مرکز شتابدهی و پردیس محتوا مورد تبادل نظر قرار گرفت.
نشست هم اندیشی دولت الکترونیک استان در دانشگاه برگزار شد - news.ikiu.ac.ir
نشست هم اندیشی دولت الکترونیک استان در دانشگاه برگزار شد
22 Oct 2015
کد خبر : 877157
تعداد بازدید : 13