نشست «همافزایی جامعه و دانشگاه» با حضور غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دستگاههای اجرایی استان قزوین امروز چهارشنبه 15 اسفند ماه در دانشگاه برگزار شد.
در این نشست که با حضور غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، معاونان دانشگاه و نمایندگان دستگاههای اجرایی برگزار شد،معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت:در راستای ارتقاء ارتباط جامعه و دانشگاه باید ظرفیتهای هر کدام از این دو را شناخت.
وی با اشاره به ظرفیت های موجود در دانشگاه بین المللی امام خمینی و استان قزوین افزود:دانشگاه و جامعه با هم پیوند داشته و از شرایط محیطی تأثیر میپذیرند، داشتن تحلیل از محیط استان و یک نگاه کلی به استان قزوین از نظر نزدیکی به پایتخت و کلانشهر تهران از یکسو و شناخت آن بهعنوان یک استان صنعتی و دانشگاهی دارای موقعیت خاص و ممتازی در کشور است.
دکتر غفاری تصریح کرد: استان قزوین به لحاظ جمعیت دانشجویی در کشور بعد از استانهای سمنان و یزد جایگاه سوم را به خود اختصاص داده و وجود دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) نیز بهعنوان یکی از دانشگاههای توانمند کشور بر اهمیت آن افزوده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: دانشگاه باید به یکنهاد اثرگذار تبدیل شود تا ضمن رونق در فضای دانشگاه در جامعه نیز حضور داشته باشد ازاینرو دانشگاه باید نسبت به محیط و اجتماع خود حساس باشد.
وی افزود: بیشک یکی از مهمترین و کلیدیترین نقشهای چنین دانشگاهی نقد کارآمد مدیران، برنامهها و ارائه راهکار برای موضوعات مختلف است و در کنار آن خدمترسانی لحاظ شود و در حوزه بحثهای سیاستی و بنیادین ورود کند.
دکتر غفاری بیان کرد: در مرتبه نخست برای تقویت این امر باید دانشگاه خود را نقد کند چراکه نقد و محاسبه خویشتن یک موهبت است و مجموعهای که خود را نقد میکند پویایی را برای خود به ارمغان خواهد آورد.
وی با تأکید بر اینکه باید مبنای آموزشها در ارتباط با مسائل کف جامعه باشد که متأسفانه در حال حاضر این نگاه کمرنگ است، گفت: نباید آموزشهای دانشگاهها از حوزه سیاستی و بنیادین دور باشد و از سوی دیگر ورود در حوزه پژوهش از دیگر موضوعاتی است که باید موردتوجه و پیگیری در میان جامعه دانشگاهی قرار بگیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: در دورانی به سر میبریم که میتوان آن را عصر تغییرات دانست ازاینرو دانشگاه باید خود را برای ورود در این عصر آماده کند؛ در حقیقت دانشگاه و مجموعههای بیرونی باید بپذیرند که مسائل مربوط با شرایط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی موجود از نوع مسائل عادی نیست و مسائل سخت و پیچیده و مشکل شدهاند که نمیتوان آن را بهتنهایی حل کرد.
دکتر غفاری خاطرنشان کرد: مسائل امروز در جامعه بهگونهای است که ذینفعان آن یک مجموعه واحدی نیست و میتوان گفت مجموعههای مختلف نسبت به آن منافع دارند.
وی بیان کرد: برای نیل به این مقصود جز با مشارکت و گفتوگو نمیتوان این مسائل را حل کرد لذا با توجه به این نگاه رویکرد تازهای در حوزه دانشگاه مطرح میشود تا رابطه سیستمی را با مجموعههای دیگر ایجاد کند که این رابطه محدود به جامعه دانشگاهی نیست و مدیران و مسئولان را هم شامل میشود.
وی گفت: اگر دانشگاه در برنامههای آموزشی نگاه سیستمی داشته باشد خود را محدود به اینکه تنها یک انسان حرفهای و متخصص را تربیت کند نمیبیند بلکه خود را ملزم به تربیت شهروند مسئول در جامعه میداند و بر اساس آن دانشآموختگان دانشگاه قدرت تعامل و گفتوگو خواهند داشت.
دکتر غفاری افزود: مجموعه دستگاهها باید همراهی خود را با دانشگاهها داشته باشند و از دانش و داراییهای علمی آن استفاده کند و دانشگاه نیز باید بستر گفتوگو و ارتباط بیشتر با جامعه را فراهم سازد کند چراکه ایجاد ارتباط و گفتمان دوسویه بسیار کارساز خواهد بود.
وی با اشاره به برگزاری نشست «همافزایی دانشگاه و جامعه» در دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) تأکید کرد: برگزاری چنین نشستهایی میتواند کمک بسیاری برای شناخت ظرفیتهای موجود و تعریف فضای جدیدی برای بهرهمندی از توانمندیهای آن فراهم کند و رونق این فضا بهعنوان هدف اصلی برگزاری چنین نشستهایی مطرح است چراکه بدون کنش جمعی و رخ نخواهد داد.
دکتر غفاری بابیان اینکه نیازمند بازنگری اساسی در این حوزه هستیم تا علوم انسانی و اجتماعی جایگاه واقعی خود را پیدا کند، افزود: بدون رونق علوم انسانی و اجتماعی هیچ جامعهای به پیشرفت نخواهد رسید چراکه بلوغ یک جامعه در رشد علوم انسانی و اجتماعی آن جامعه است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان استان قزوین را به دلیل موقعیت آن، بستر خوبی برای داشتن سایت مناسب برای مطالعه و ترغیب دانشگاهیان و پژوهشگران دانست و عنوان کرد: در این استان دست جامعه دانشگاهی و پژوهشگران برای تحقیق و پژوهش باز است.
همچنین دکتر نائینی، رئیس دانشگاه در این نشست بیان داشت: مدیران و مسئولان استان میتوانند با انتقال مسائل به ساحت دانشگاه زمینه تعامل را ارتقاء دهند چراکه دانشگاه، اساتید و دانشجویان میتوانند در قالب پایاننامه مشکلات را تعریف و برای رفع آنان راهکار علمی ارائه دهند.
وی با بیان اینکه در جامعه مشکلات اجتماعی و فرهنگی وجود دارد افزود: دانشگاهها علاوه بر مأموریت اصلی خود در حوزه آموزش و تحصیل، مسئولیت کمک به استان و منطقه و رفع مشکلات را در چارچوب توانمندیهای خود دارد.
رئیس داشگاه بیان داشت: دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) با حضور اساتید برجسته و فعال خود توانمندیهای خوبی در کشور دارد که میتواند در این راستا بسیار تأثیرگذار ظاهر شود.
وی تصریح کرد: ارتباط با جامعه را نباید محدود به ارتباط با صنایع دید بلکه ارتباط با جوامع دارای اهمیت بسیار است و ضرورت دارد این فضا با تدابیری شتاب بیشتری یابد.
دکتر نائینی اظهار داشت: مدیران و مسئولان استان میتوانند با انتقال مسائل به ساحت دانشگاه زمینه تعامل را ارتقاء دهند چراکه دانشگاه، اساتید و دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری میتوانند کمک بسزایی داشته باشند و در قالب پایاننامه مشکلات را تعریف و برای رفع آنان به بررسی زوایای مختلف بپردازند.
وی با بیان اینکه مشکلات و آسیب هایی زیادی در جامعه وجود دارد که همه باید دستبهدست هم داده، آسیبها را شناخته و برای آن راهکار ارائه دهیم، گفت: با توجه به اولویتهای موجود، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) آمادگی دارد در راستای افزایش ارتباط با استان، منطقه و کشور فعالیت کند.
رئیس دانشگاه با اشاره به برگزاری نشست «همافزایی دانشگاه و جامعه» در این دانشگاه، با تأکید بر ادامه این جلسات با شتاب بیشتر اضافه کرد: این نشستها ادامه خواهد یافت و کارگروههای تخصصی نیز در این راستا ایجاد خواهد شد چراکه خانواده و فرزندان ما از ایجاد هرگونه آسیبی در جامعه، لطمه خواهند دید.
همچنین دکتر مهدی زندیه، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه در این نشست بیان کرد: در حال حاضر حلقه ارتباط بین دانشگاه و جامعه ضعیف بوده و نیاز به تغییر رویکرد در این حوزه ضروری است.
وی افزود: هدف از برگزاری این نشست ایجاد فضای گفتمان برای یافتن راهکارهایی در راستای ارتقاء ارتباط جامعه و دانشگاه است.
دکتر زندیه تصریح کرد: تلاش داریم تا برای تکتک مدیران بستر گفتوشنودهای علمی و ایجاد تعامل و ارتباط دوطرفه برای رسیدن به این مقصود ایجاد شود.
وی از امضای تفاهمنامهای بین اداره کل فنی و حرفهای و دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در این نشست خبر داد و گفت: بهزودی تفاهمنامهای نیز با دادگستری منعقد خواهد شد.
گفتنی است در ادامه این نشست نمایندگان دستگاههای مختلف به بیان دیدگاهها و راهکارهای خود در حوزه افزایش همافزایی بین دانشگاه و جامعه پرداختند.
نشست"همافزایی جامعه و دانشگاه " برگزار شد - news.ikiu.ac.ir
نشست"همافزایی جامعه و دانشگاه " برگزار شد
05 Mar 2019
کد خبر : 902300
تعداد بازدید : 14