در راستای اطلاع رسانی و تبیین رسالت، اهداف و برنامه های اولین همایش ملی"سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی" نشست خبری به همین منظور ،امروز یکشنبه 24 آذرماه در دفتر جلسات دانشکده علوم و تحقیقات اسلامی دانشگاه برگزار شد.
دکتر حاکم قاسمی دبیر همایش اظهار داشت: سرمایه اجتماعی با وجود اهمیت بالایی که در بهبود و حل مشکلات جوامع دارد، مغفول مانده و مورد بی توجهی قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: سرمایه اجتماعی امکانی است که با استفاده از آن نیازها رفع میشود و این همایش با این هدف برگزار میشود که در سطح عمومی و نخبگان جامعه راهکارهای تقویتی را از صاحبنظران در سطح خرد و ملی دریافت کند.
دکتر قاسمی ادامه داد: یکی از جنبه های مثبت این همایش حضور و مشارکت همه نهادهای استان اعم از استانداری، دادگستری و نیروی انتظامی است و نتایج آن هم می تواند در هر کدام از بخشها مورد استفاده قرار گیرد.
وی همچنین گفت: این همایش می تواند با مطالعه متون دینی و آموزه های اسلامی و کاربرد آن در جامعه به شناسایی و کشف سرمایه های اجتماعی در حوزه های مختلف و همچنین تقویت این سرمایه ها کمک کند.
دکتر قاسمی اظهار داشت: سرمایه های اجتماعی در جامعه ما به وفور وجود دارند و ما میتوانیم با توجه به آن و تقویتش جامعه مطلوب تری ایجاد کنیم.
حجت الاسلام محمد حیدری ، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل قزوین با بیان اینکه از سرمایه اجتماعی باید تعریف درستی داشته باشیم بیان داشت: در جامعه سرمایههای متعددی وجود دارند و یکی از سرمایههای مهم و بسیار ارزشمند هر حاکمیت سرمایه اجتماعی است.
وی با بیان اینکه در سال های گذشته متوجه نبودیم که چه سرمایه های اجتماعی را در اختیار داریم،ادامه داد: در کشورمان از سال ۸۵ انجمن جامعه شناسان ایران به این موضوع پرداخته است و امیدواریم شاهد تقویت این موضوع باشیم.
حجتالاسلام حیدری با بیان اینکه سرمایه های اجتماعی در حال کاهش است بیان داشت: در سند تحول قضایی که از سوی رییس قوه قضائیه ابلاغ شده و مورد تایید مقام معظم رهبری قرار دارد این موضوع مورد توجه جدی قرار دارد تا سرمایه اجتماعی که هم در قوه مجریه و هم قضائیه و مقننه کاهش یافته تقویت شود.
وی، مشارکت در انتخابات را یک سرمایه اجتماعی مهم دانست و ادامه داد: صداقت و شفافیت در بین مسئولان که از ضرورت های جدی است خود یک سرمایه اجتماعی مهم است که میتواند اعتماد مردم را افزایش دهد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین با تاکید بر اینکه در جامعه ما افزایش آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد، خودکشی، طلاق اعلام رسمی نمیشود،گفت: با پاک کردن صورت مساله به نتیجه نمی رسیم و افزایش آسیب های اجتماعی و جرایم اعتماد مردم را به جکومت کم می کند و سرمایه اجتماعی را کاهش می دهد.
حجتالاسلام حیدری افزود: نخبگان و فرهیختگان ما باید با ارائه راهکارهای لازم، جهت افزایش این سرمایه بیاندیشند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین نیز در این نشست گفت: سرمایه های اجتماعی موضوعی جدای از آموزه های دینی و اسلامی نیست و در سراسر مفاهیم کتاب قرآن کریم و آموزه های امامان مفاهیم آن را میبینیم که آیه تعاون نیز یکی از مصادیق آن است.
مریم بیدخام با بیان اینکه سرمایه اجتماعی مفهومی فراسیاسی، فرا قوه ای و فرادستگاهی است،افزود: به خاطر برخی از مشکلات در جامعه و آسیب های موجود رفته رفته توان مردم تحلیل رفته و به کاهش سرمایه اجتماعی منجر شده بنابراین حفظ و ارتقای آن باید دغدغه اصلی جامعه، دولت و نخبگان باشد.
وی اضافه کرد: میزان اعتماد مردم به یکدیگر خود یک شاخص از سرمایه اجتماعی است آن طور که در زمان انقلاب و جنگ وجود داشت اما هرچه جلوتر رفتیم با همه کارهایی که شده این اعتماد کاهش یافته است.
بیدخام ادامه داد: در این راه برای افزایش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی باید از دوقطبی کردم مردم پرهیز کرده و شایسته سالاری حاکم شود و شفافیت افزایش یابد.
وی با تاکید بر اینکه دولت نیز در سند چشم انداز بیست ساله به این موضوع اهتمام داشته است،گفت: مقالات ارایه شده در همایش ملی سرمایه های اجتماعی باید به راهکار اجرایی تبدیل شده و خروجی مناسبی از آن استخراج شود و با رصد و پایش مستمر و بازخوانی اقدامات گذشته باید دید چه عواملی منجر به کاهش سرمایه اجتماعی شده است.
بیدخام با تاکید بر اینکه باید از دانشگاه به عنوان مغز متفکر برای کاهش آسیب های اجتماعی که کاهنده سرمایه اجتماعی هستند کمک بگیریم،گفت: مساله آسیبهای اجتماعی پیش از این فقط به عنوان یک موضوع خاص مطرح می شد اما امروزه دیگر در همه محافل در مورد آن صحبت می شود و حتی در شورای اجتماعی کشور از ۱۹ آسیب شناسایی شده، پنج آسیب اولویتدار انتخاب و اعتباراتی هم برای آن تخصیص یافته است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین افزود: مجموع اعتبارات در حوزه آسیبهای اجتماعی تکیه بر مناطق حاشیه نشین داشته و برای تحقق آن از جمله تفاهمنامهای با فنی و حرفه ای با هدف شناسایی اقشار آسیب پذیر و توانمندسازی آنها برای ورود به بازار کار امضا شده که این تفاهم نامه ها با دانشگاههای استان نیز در حال پیگیری است.
دبیر استانی این همایش نیز در ادامه این نشست خبری گفت: مفهوم سرمایه اجتماعی و ابعاد آن به عنوان یکی از بنیانهای فرهنگی اصلی جوامع مدرن و جوهر و بنیان جامعه محسوب می شود.
مجید ملایوسفی افزود: هیچ جامعه ای خالی از این مفهوم نیست اما آمار طلاق، جنایت و عدم اعتماد به دیگران نشان دهنده آن است که سرمایه اجتماعی ما خدشه دار شده و در هر جامعه ای تلاش است که بهبود یابد.
وی اضافه کرد: با توجه به مختصات فرهنگی میهن اسلامی، ما به بازخوانی متون دینی جهت افزایش سرمایه اجتماعی نیاز داریم و این همایش میتواند در مولفه های کمی و کیفی مربوط به این موضوع تاثیرگذار باشد.
ملایوسفی خاطرنشان کرد: وفای به عهد، ایثار، تعاون، الفت و صله رحم از جمله مفاهیم در متون دینی هستند که میتواند تقویت کننده سرمایه اجتماعی باشد.
دبیر اجرایی این همایش نیز گفت: مقدمات برگزاری همایش ملی سرمایه های اجتماعی از هفت ماه پیش با انتشار فراخوان آغاز شد و یکی از آورده های آن ارتباط فضای دانشگاهی با سایر نهادها است.
محمدی افزود: این همایش که نشست اصلی آن 27 آذر ماه برگزار می شود دارای سه کارگروه تخصصی شامل توسعه امنیت اجتماعی، مشارکتهای مردمی و مقالات ارسال شده است.
وی اضافه کرد:این همایش نقطه اخر کار نخواهد بود بلکه یکی از بحث های جدی شورای سیاستگذاری همایش این است که بعد از آن چه کاری باید انجام شود.
محمدی افزود: تشکیل کمیته رصد و پایش سرمایه اجتماعی در استان قزوین پس از این همایش یکی از جدی ترین مباحث است که باید دنبال کنیم.
همایش ملی سرمایه های اجتماعی بر پایه آموزههای دینی با محورهای مفهوم شناسی سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی، مفهوم شناسی تطبیقی سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی و علوم اجتماعی و شبکه های ارتباطی در آموزه های اسلامی و سرمایه اجتماعی چهارشنبه ۲۷ آذرماه با همکاری دادگستری کل استان قزوین در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار میشود.
نشست خبری همایش ملی"سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی" - news.ikiu.ac.ir
نشست خبری همایش ملی"سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی"
14 Dec 2019
کد خبر : 907391
تعداد بازدید : 11