به گزارش معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه در توافق نامه همکاری سازمان خواروبار جهانی با دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در قالب قرارداد پژوهشی، در نظر است الگوی کشت محصولات زراعی و باغی در محدوده تحت پوشش شبکه آبیاری قزوین مورد مطالعه قرار گیرد.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) از مهمترین نهادهای بین المللی است که در زمینه توسعه کشاورزی فعالیت دارد. از اهداف اصلی این سازمان، بهبود وضعیت تولید و توزیع مواد کشاورزی و غذایی در جهان است. این سازمان در راستای سازگاری با تغییر اقلیم و بهبود بهره وری آب، اقدام به برنامهریزی پروژه بین المللی بهره وری آب در کشورهای خشک و نیمه خشک نموده است. وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو، به عنوان هماهنگ کننده پروژه در ایران، با توجه به پتانسیل بالای کشاورزی از یک سو و مواجهه با کمبود منابع آبی از سوی دیگر، دشت قزوین را به عنوان پایلوت کشوری در زمینه مطالعه بر روی بهره وری آب انتخاب نموده است.
در طرح بهره روی آب، در نظر است که اقداماتی مانند مطالعه راندمان آبیاری، آموزش مصرف بهینه آب به کشاورزان و ارزیابی بهرهوری آب عملیاتی گردد. برای عملیاتی شدن اقدامات مذکور، سازمان های استانی از جمله سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، شرکت سهامی آب منطقه ای قزوین، اداره کل محیط زیست، اداره کل منابع طبیعی و تشکل های آب بران و کشاورزان مشارکت دارند.
در توافق نامه همکاری سازمان خواروبار جهانی با دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در قالب قرارداد پژوهشی، در نظر است الگوی کشت محصولات زراعی و باغی در محدوده تحت پوشش شبکه آبیاری قزوین مورد مطالعه قرار گیرد. نتایج پژوهش مذکور می تواند در برنامهریزی استفاده بهینه از منابع آب نقش مهمی ایفا نماید.
در برنامه ریزی و هماهنگی اقدامات مربوط به عقد تفاهم نامه، معاونت پژوهشی و فناوری و معاونت امور بین الملل دانشگاه همکاری داشته اند و دکتر بیژن نظری، عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، مسئولیت اجرای طرح مذکور را بر عهده دارد. اجرای طرح مذکور علاوه بر کمک به انتقال تجربیات بینالمللی در زمینه مدیریت آب و کشاورزی به کشور و استان، میتواند گامی برای شکلگیری مرکز تحقیقات بینالمللی آب که در سند چشمانداز دانشگاه پیش بینی شده است، باشد.
توافقنامه همکاری پژوهشی بین سازمان خواروبار جهانی و دانشگاه - news.ikiu.ac.ir
توافقنامه همکاری پژوهشی بین سازمان خواروبار جهانی و دانشگاه
31 May 2020
کد خبر : 909945
تعداد بازدید : 12