حسن عباسی روز دوشنبه 28 فروردین ماه در مراسم پیش به سوی جمهوری دوازدهم که توسط انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در تالار اجتماعات مرکزی دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: تمام تمدنها امروز تلاش میکنند که به دموکراسی دست یابند.
وی گفت : مدل های ضد اسلامی در نظام اقتصادی ما به کار برده شده که ربا و طمع در مبنای آن قرارگرفته است . بعضی ها وانمود می کنند که کشورهای غربی نظام اقتصادی درستی دارند در حالی که دولت مردان ما باید این جرأت را داشته باشند که وضعیت نامناسب آن ها را برای مردم بیان کنند .
عباسی افزود: از بیست سال گذشته تا کنون دولتها مدلهای اقتصادیای را به کار بردند که در کشورهای غربی شکست خورده است.
این کارشناس سیاسی گفت : مشکل نظام اقتصادی ما وقتی حل می شود که اسلام وارد اقتصادمان شود . دولت ها عوض می شوند، اما نگاه اقتصادی آنها عوض نمی شود .
عباسی افزود: به گفته رهبر ، مبنای علوم انسانی غرب غیر توحیدی است و این با نظام جمهوری اسلامی سازگاری ندارد.
این کارشناس سیاسی گفت: از سوی مقام معظم رهبری یک نظام اقتصاد مقاومتی با عنوان مقاوم سازی اقتصاد مطرح شده که برای اجرای این امر یک قرارگاه تشکیل شده است .
حسن عباسی با اشاره به فلسفه ی پیدایش احزاب سیاسی در ایران بیان داشت: نظام “دو حزبی رسانه ای” در حوزه ی ورزش هم عمده تیم های ورزشی به گونه ای تفکیک شده اند که دو تیم اصلی “آبی و قرمز” وجود دارد و در همه ی رشته ها بدین صورت است و از حیطه ورزش به هنر و از هنر به رسانه و از رسانه به پهنه ی سیاست منتقل شد .
وی با بیان اینکه انتخاب سیستم دو حزبی از این جهت بود که در جامعه شناسی سیاسی، گفته اند : ما نمیخواهیم یک مدل نگاه باشد، که اگر مردم آنرا نخواستند انقلاب کنند، همانطور که دو نوع غذا سر سفره میگذاریم تا اگر کسی این را نخواست ، غذای دومی را انتخاب کند، هر کس این حزب سیاسی را نخواست دومی را انتخاب کند، همینطور در انتخاب مجله، روزنامه، تلویزیون و ….همین گونه است.
عباسی گفت: این ساختار درست یا غلط در دنیا به عنوان یک برند تمدنی محسوب می شود . در دوران بعد انقلاب این ساختار دو حزبی شکل گرفت ، بعد از پیروزی انقلاب جمهوری اول شکل گرفت این جمهوری متشکل از آقای بازرگان و سپس دولت بنی صدر بود . مبنای عمل جمهوری اول لیبرالیسم بود . هم در دولت بازرگان و هم در دولت بنی صدر مبنا همین بود . پوسته، جمهوری اسلامی بود اما محتوا تبیین نگاه لیبرالیستی بود . آقای بازرگان و بنی صدر به مرور از مبانی که در قانون اساسی تعریف شده بود فاصله گرفته بودند . این فاصله گرفتن یک نیروی گریز از مرکز شکل داد که تا به امروز تکرار شده است .
وی با اشاره به پیدایش جریان اصولگرا و اصلاح طلب بیان کرد : نقطه کانونی در نظام، نهایت ولایت فقیه در قانون اساسی است، نسبت به نهایت ولایت فقیه یک همگرایی و یک واگرایی از سوی جناح ها و طیف های سیاسی وجود داشت، میزان درصد همگرایی و واگرایی موجب شد از طیف های شناخته شده کسانی خود را به نهاد ولایت نزدیک کنند و مفهومی به نام اصولگرایی شکل بگیرد .
در سال ۱۳۹۲ جریانی سر کار آمد که نه طرفدار این جریان بود (اصولگرایی) و نه طرفدار آن جراین بود (اصلاح طلبی) و خود را اعتدالگرا معرفی نمود . این نگاه برای مردم جذابیت داشت تا حرکت اعتدالگرایی شروع شد، مشکلات اقتصادی و اجتماعی در شکل گیری این جریان تاثیر گذار بود .
وی با اشاره به اینکه در جهان کشورها به جنگ اقتصادی روی آوردهاند، تشریح کرد: امروز جنگ جدید بر سر پول و ارز است که تکانههای آن مهیب خواهد بود و نسل جدید باید خود را برای مقابله با آن آماده کند.
عباسی ادامه داد: وقتی دست به ایجاد اشتغال بزنیم اعلام جنگ به جهان کردهایم زیرا آنها نمیخواهند که ما پیشرفت کنیم و در صدد هستند با کالاهای خود بازارهای ما را تسخیر کنند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: سال گذشته مراجع تقلید ۶۱ بار اعلام کردند که سیستم بانکی جمهوری اسلامی ربوی است . یک عالم دین گفته است حکم قرآن این است که ربا نخورید . زیرا ربا جنگ با خداست و اگر فکر کردید با ربا ثروتمند می شوید، خداوند با ربا مخالف است .
این کارشناس سیاسی با اشاره به اهمیت شورای نگهبان و تایید صلاحیت افراد از سوی دستگاههای نظارتی گفت: جریانهای حامی دموکراسی حتی در آمریکا نیز بدون سیستم نظارتی نیستند.
عباسی در خاتمه افزود: در دوره دوازدهم دولتی را میخواهیم که دارای مدیریتی قوی باشد و کاری کند که ریال در عرصه جهانی به جایگاه مناسبی برسد و سیستم مالی و پولی را اصلاح کند.
همچنین در این نشست جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
نشست پرسش و پاسخ و سخنرانی با عنوان "پیش به سوی جمهوری دوازدهم در دانشگاه برگزار شد - news.ikiu.ac.ir
نشست پرسش و پاسخ و سخنرانی با عنوان "پیش به سوی جمهوری دوازدهم در دانشگاه برگزار شد
17 Apr 2017
کد خبر : 890901
تعداد بازدید : 21