در این نشست که با حضور دکتر فرهاد تقی زاده حصاری، دکترای اقتصاد و عضو هیات علمی و مدرس اقتصاد دانشگاه کیو ژاپن، دستیار پژوهشی رئیس مؤسسه بانک توسعه آسیایی و پژوهشگر اقتصادی موسسه اقتصاد انرژی ژاپن برگزار شد ایشان در ابتدا با معرفی شرکت های کوچک و متوسط بیان داشت: شرکت های کوچک و متوسط به شرکت هایی گفته می شود که از لحاظ تعداد کارکنان کمتر از یک حد مشخص باشد که این مقدار در قاره های مختلف، متفاوت است.
دکتر تقی زاده اظهار داشت: در اروپا این تعداد از 250 نفر کمتر و در آمریکا بسته به صنایع مختلف، به طور میانگین از 500 نفر کمتر است که در قاره آسیا بخش عمده تولید و ارزش افزوده، ناشی از فعالیت شرکت های کوچک و متوسط است در صورتیکه در آمریکا اولویت بیشتر با شرکت های بزرگ است که بنابراین بیشترین تأمین مالی به این شرکت ها اختصاص داده می شود تا شرکت های کوچک و ارزش عمده دارایی های مالی یک خانوار آمریکایی بیشتر به صورت اوراق بهادار و سهام است
وی افزود: در یک کشور آسیایی که منبع عمده تأمین مالی آن بانک است سهم سپرده های بانکی و وجه نقد بیشتر قابل توجه است که دلیل این امر را می توان در دو مورد دانست: 1. کشورهای آسیایی ریسک گریزتر هستند 2. در آسیا بازار سرمایه مثل غرب، توسعه یافته نیست. شرکت های بزرگ بر خلاف شرکت های کوچک و متوسط داده های مالی شفافی دارند. بانکها نیز باید مکانیزمی برای رتبه بندی اعتباری شرکت های کوچک و متوسط تعیین کنند.
شایان ذکر است دکتر تقی زاده با همکاری آقای دکتر یوشینو رئیس بانک توسعه آسیایی تحقیقی در خصوص این رتبه بندی انجام داده اند که اسناد آن در سایت سازمان ملل و بانک جهانی موجود است. برای رتبه بندی اعتباری شرکت های کوچک و متوسط می توان از روش های جامعی نظیر روش یوشینو و تقی زاده استفاده نمود.
در پایان این نشست دکتر بیات، معاون امور بین الملل دانشگاه ضمن تشکر از حضور دکتر تقی زاده بحث شرکتهای کوچک و متوسط را در ایران امری مهم تلقی کرده و بیان داشت: ما باید برای توسعه ی اقتصاد کشور از همین نقطه آغاز کنیم.
نشست بررسی اهمیت شرکت های کوچک و متوسط در اقتصادهای آسیایی در دانشگاه برگزار شد. - news.ikiu.ac.ir
نشست بررسی اهمیت شرکت های کوچک و متوسط در اقتصادهای آسیایی در دانشگاه برگزار شد.
23 Jan 2015
کد خبر : 871244
تعداد بازدید : 15