براساس گزارش مؤسسه ISC در رتبهبندی موضوعی ISC ۲۰۲۲ از جمهوری اسلامی ایران ۴۴ دانشگاه حضور دارند که در حوزههای مختلف موضوعی حائز رتبه شدهاند که در این فهرست دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در حوزه موضوعی مهندسی عمران در بین 15 دانشگاه برتر کشور و حوزه مهندسی مکانیک در بین 23 دانشگاه برتر کشور قرار دارند.
فاضلزاده اظهار کرد: مدیریت رتبهبندی و تحلیل استنادی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، پس از قریب به یک دهه انجام موفق رتبهبندی ملی دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور و نیز رتبهبندی دانشگاههای جهان و دانشگاههای جهان اسلام، با توجه به تجارب ارزنده در این زمینه و شناخته شدن به عنوان تنها مرجع رتبهبندی در کشور، در سال ۹۹ برای اولینبار رتبهبندی دانشگاههای جهان را بر اساس حوزههای موضوعی به انجام رسانده است. در رتبهبندی جهانی ISC براساس موضوع، از طرح تقسیمبندی سلسله مراتبی مؤسسه همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) استفاده شده است.
در این طرح، کلیه حوزههای موضوعی در ۶ رده اصلی و ۴۲ زیر رده قرار میگیرند. ۶ رده اصلی در این طرح عبارت از علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی است .
رئیس مؤسسه ISC جایگاه دانشگاههای کشور را در حوزههای موضوعی ششگانه به این صورت تشریح کرد: در رتبهبندی موضوعی ISC ۲۰۲۲ شاهد حضور دانشگاههای برتر کشور در ۶ رشته از ۷ رشته حوزه علوم طبیعی شامل ریاضیات، علوم کامپیوتر و اطلاعات، علوم فیزیکی، علوم شیمی، زمین و علوم محیطی و علوم زیستی در جمع برترین دانشگاههای دنیا هستیم.
در حوزه مهندسی و فناوری در ۱۱ رشته رتبهبندی صورت پذیرفته است که دانشگاههای ایران در هر ۱۱ رشته حضور داشته است که دانشگاه تهران با رتبه ۱۴۱ رتبه اول و دانشگاههای صنعتی امیرکبیر و صنعتی شریف ۳۰۰-۲۵۱ رتبه دوم را کسب کردند.
فاضلزاده گفت: در رتبهبندی موضوعی ISC، دانشگاههای هدف به منظور رتبهبندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاههایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو ۷۰۰ دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل ۱۵۰ مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر کرده و در پایگاه InCites ثبت شده باشند.
بنابر اعلام روابط عمومی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)؛ دانشگاههای اعلام شده در رتبهبندی در هر حوزه موضوعی در نهایت به صورت درهمکرد و نیز براساس قاره و کشور و ... اعلام خواهند شد. رتبهبندی موضوعی ISC، بر اساس سه معیار کلی پژوهش، فعالیت بینالمللی و نوآوری انجام میگیرد که معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد، بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است. جدول زیر معیارها و شاخصهای رتبهبندی موضوعی ISC را با ضرایب اختصاص داده نمایش میدهد.
دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در فهرست دانشگاه های برتر کشور در حوزه موضوعی مهندس عمران و مکانیک - news.ikiu.ac.ir
دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در فهرست دانشگاه های برتر کشور در حوزه موضوعی مهندس عمران و مکانیک
01 Jul 2023
کد خبر : 856680
تعداد بازدید : 14