عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه گفت:حفاظت از سازه های اتمی با توجه به حساسیت و اثرگذاری آنها در صورت بروز خطر برای شهرها و مناطق مسکونی باید مورد توجه فعالان حوزه معماری و شهرسازی قرار بگیرد.
دکتر محمد حسن غفوری فرد بعدازظهر دوشنبه در چهامین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان که با عنوان تعامل ساختمان های نیروگاهی با محیط زیست به میزبانی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد،با بیان اینکه در کنار ساخت و توسعه نیروگاه های هسته ای باید حفاظت از آنها را نیز جدی گرفت،افزود:به موازات پیشرفت فناوری ضریب خطر هم در استفاده از این فناوری ها بالا می رود بنابراین حفاظت از فناوری به اندازه ایجاد آن اهمیت دارد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: باید با پیش بینی های لازم در رابطه با سازه های اتمی، در صورت بروز حادثه برای آنها این اتفاق کم ترین آسیب و خسارت را به جان و مال شهروندان وارد کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر به علت رشد جمعیت جهان و بالا رفتن مصرف سرانه،شاهد افزایش استفاده انرژی هستیم و همین عامل استفاده از انرژی های نو و تجدید پذیری از طریق خورشید، باد، جزر و مد و هسته ای را ضروری تر می سازد.
دکتر غفوری فرد اضافه کرد:اصلی ترین وجوه اهمیت انرژی هسته ای را باید در کاهش آلایندگی در حوزه تولید برق، ارتقای امنیت تامین انرژی ،تنوع بخشی به منابع تامین انرژی و تاسیس برق در مقیاس بزرگ با هزینه های دارای ثبات دانست.
این استاد دانشگاه،آلودگی و گرم شدن کره زمین را از جمله مصیبت هایی عنوان کرد که در اثر تولید گازهای گلخانه ای میزان آنها روز به روز بیشتر می شود و باید به جای آنها از انرژی های جایگزین استفاده شود.
رییس اسبق دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در ادامه با اشاره به برنامه های جهانی برای افزایش ظرفیت تولید برق هسته ای گفت:تا سال 2015 حدود 396هزار مگاوات از برق جهان توسط نیروگاه های هسته ای تامین شده که حدود 11درصد کل تولید جهان می باشد اما برنامه این است که تاسال 2050این میزان به 930هزار مگاوات برسد.
دکتر غفوری فرد خاطرنشان کرد: قرار بود تا 25 درصد سهم تولید برق جهان از منابع هسته ای باشد اما به واسطه حوادث مختلفی که اتفاق افتاد این سهم به 17درصد کاهش یافته است.
استاد دانشگاه علم و صنعت در بخش دیگری از صحبت های خود گفت:با حادثه فوکوشیما در سال 2011 با وجود آنکه این حادثه مستقیما ناشی از تشعشعات رادیواکتیو نبود شاهد کاهش تولید در نیروگاه ها بودیم و نگرانی های هسته ای در سراسر جهان افزایش یافت.
وی خاطرنشان کرد:حملات روزافزون تروریستی مولفه دیگری است که موجب نگرانی در امنیت نیروگاه های هسته ای شده و این نگرانی ها باعث تغییر سیاست برخی کشورها در قبال گسترش نیروگاه های هسته ای گشته اما با این وجود دربازه زمانی بلند مدت،زمینه گسترش نیروگاه های هسته ای رو به رشد است.
دکتر غفوری فرد داد: شکافت هسته ای و گداخت هسته ای نیز از دیگر منابع تامین انرژی هستند و هم اکنون بسیاری از کشورها از جمله آمریکا، انگلیس، چین روسیه،فرانسه و سایر کشورهای بزرگ برای دستیابی به آنها تلاش می کنند و در صورت دستیابی بشر به آن بسیاری مشکلات تامین انرژی حل می شود اما تاکنون در این خصوص نتایج چندانی را شاهد نبوده ایم.
حفاظت از سازه های اتمی باید مورد توجه فعالان حوزه معماری و شهرسازی قرار بگیرد - news.ikiu.ac.ir
حفاظت از سازه های اتمی باید مورد توجه فعالان حوزه معماری و شهرسازی قرار بگیرد
22 Feb 2017
کد خبر : 890002
تعداد بازدید : 47