مشاورعالی و عضو هیات مدیره شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی گفت: برجام دریچه همکاری با کشورهای دیگر برای توسعه نیروگاه های اتمی و صنعت برق هسته ای در کشور را باز کرده است.
مهران ضیاء شیخ الاسلام دوشنبه 2 اسفند ماه در همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان که با عنوان تعامل ساختمان های نیروگاهی با محیط زیست در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد، افزود: هم اکنون قرارداد همکاری بین 2 واحد نیروگاهی کشور با روسیه منعقد شده و براساس قراردادهای منعقده، یکی از این واحدها 108 ماه و دیگری 126ماه پس از امضای قرارداد باید تکمیل شده و وارد مدار شوند.
وی با بیان اینکه از سوی چین نیز پیشنهاد رسمی همکاری در این زمینه اعلام شده است، اضافه کرد: موضوع منابع انسانی برای آینده صنعت هسته ای کشور نیز از کلیدی ترین مواردی است که باید برای آن تدبیر کرد.
ضیاء شیخ الاسلام ادامه داد: برهمین اساس در حال حاضر با هشت دانشگاه از جمله دانشگاه امام خمینی(ره) همکاری ها در این زمینه شکل گرفته و آنها در حال تربیت دانشجو برای صنعت هسته ای هستند.
مشاور عالی و عضو هیات مدیره شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ادامه داد: امیدواریم در صورت تامین زیرساخت های مورد نیاز بتوانیم علاوه بر ساخت 2 واحد نیروگاهی با همکاری روسیه، ظرف سه تا چهار سال آینده احداث واحدهای دیگر را نیز شروع کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: در سال 2005 تا 2011 ساخت نیروگاه های نسل سوم آغاز شد و تحول عظیمی در این حوزه شکل گرفت به گونه ای که عده ای از این دوران به عنوان رنسانس هسته ای یاد می کنند.
ضیاء شیخ الاسلام، نیروگاه های نسل سوم را نیروگاه هایی خواند که در صورت وقوع حادثه خارجی شدید که شبکه برق آنها قطع می شود تا 72ساعت هیچ صدمه ای به قلب رآکتور آنها وارد نمی شود.
وی، نیروگاه هایی که قرار است با همکاری روسیه در ایران ساخته شود را از جنس نیروگاه های نسل سوم عنوان کرد و افزود: پیش از انقلاب اسلامی در ایران 2 واحد نیروگاهی در حال ساخت توسط آلمانی ها داشتیم که پس از پیروزی انقلاب متوقف شد.
ضیاء شیخ الاسلام ادامه داد: نخستین بار در سال 74 و در دولت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بود که در مذاکراتی با روسیه ساخت این 2 نیروگاه از سر گرفته شد و در نهایت نیروگاه اتمی بوشهر پس از 16 سال در شهریورماه سال 90 به شبکه برق سراسری متصل و در سال 92 به طور رسمی تحویل ایران شد.
این استاد دانشگاه، ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را دارای شرایطی خاص و منحصر به فرد دانست و با اشاره به مزایای فعالیت این نیروگاه در زمینه تولید انرژی و حفاظت محیط زیست، گفت: در اردیبهشت ماه سال 95 قرارداد حقوقی این نیروگاه امضاء شد و با راه اندازی آن، از مصرف 33میلیون بشکه نفت خام جلوگیری کرده که معادل 19میلیون تن آلاینده است.
وی با بیان اینکه امروز ساخت نیروگاه ها جای خود را در کشور باز کرده است، ابلاغ مقام معظم رهبری در سال 92 در چارچوب چشم انداز 1404 مبنی بر کسب فناوری هسته ای و همچنین قانون دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای در خردادماه سال 94 را دو سند مهم بالادستی در این زمینه خواند و گفت: این دو سند چارچوب را برای سازمان انرژی اتمی مشخص کرده و در قالب آن تاکنون چندین مطالعه صوت گرفته است.
ضیاء شیخ الاسلام، آخرین مطالعات در زمینه برق هسته ای را مربوط به سال 1390 و ادامه آن را تا سال1410 خواند و بیان کرد: در این مطالعات پیش بینی شده که در سال 1410 در محتمل ترین حالت به تولید 122هزار مگاوات ظرفیت شبکه برق برسیم.
وی با بیان اینکه در چارچوب این مطالعه مذاکره هایی را با کشورهای پیشنهاد دهنده آغاز کرده ایم، خاطرنشان کرد: کلیدی ترین و حساس ترین فازهای طراحی نیروگاه، انتخاب مکان مناسب برای جلوگیری از حوادثی مشابه نیروگاه فوکوشیما و پیشگیری از آسیب به محیط زیست است.
مشاور عالی و عضو هیات مدیره شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی افزود: در این راستا از سال 86 به بعد چندین محل در سمت حاشیه دریای عمان و خلیج فارس و همچنین شمال کشور انتخاب شده که در نهایت طی مذاکراتی با روسیه ساخت دو واحد نیروگاهی در کنار نیروگاه بوشهر در دستور کار است و امیدواریم در چند سال آینده قراردادهای جدیدی نیز با سایر کشورهای پیشنهاد دهنده داشته باشیم.
برجام دریچه همکاری با خارج را برای توسعه صنعت برق هسته ای در کشور باز کرد - news.ikiu.ac.ir
برجام دریچه همکاری با خارج را برای توسعه صنعت برق هسته ای در کشور باز کرد
22 Feb 2017
کد خبر : 889983
تعداد بازدید : 45